Bytet skedde när Newcastle jagade seger - och var därmed oväntat.

3:31

I spelaren visas en diskussion om Alexander Isaks framtid.

Alexander Isak startade, precis som landsmannen Emil Krafth, under lördagen mot Brighton & Hove Albion på hemmaplan i Premier League.

Newcastle har imponerat under senaste tiden, men den här eftermiddagen började det inte så bra, då Joel Veltman satte 1-0 för Brighton efter 18 minuters spel. Ytterbacken dök upp på en hörna och tryckte in kulan i nät.

Newcastle kvitterade sedan genom Sean Longstaff strax före halvtid, innan Isak blev utbytt mållös efter 68 minuters spel. Bytet var lite oväntat, då Newcastle vid den tidpunkten jagade ett segermål, och i slutändan blev det 1-1.

Efteråt rapporterar Daily Mail-journalisten Craig Hope att Newcastle-tränaren Eddie Howe säger att Isak "inte mådde bra", och "inte var med i matchen". Därmed togs beslut om att skydda Isak och helt enkelt plocka av honom.

Newcastle är på sjätte plats, medan Brighton är elva i Premier League.

Newcastle: Dubravka - Livramento, Krafth, Burn, Hall - Longstaff, Guimaraes, Anderson - Murphy, Isak, Gordon.

Brighton & Hove Albion: Verbruggen - Veltman, Webster, Dunk, Igor - Gross, Gilmour - Bounanotte, Enciso, Adingra - Welbeck.