Martinez groda mot Liverpool: "Ser man inte ofta"

Aston Villa-keepern kastade in boll i eget nät i krysset mot Liverpool (3-3).
- Förmodligen ett av hans största misstag, säger profilen Alan Smith i Sky Sports

Premier League-fyran Aston Villa hade chansen att säkra spel i Champions League när trean Liverpool gästade under måndagen.

Så blev det inte. Mötet slutade 3-3 efter en sen upphämtning av hemmalaget.

Det började allt annat än bra för Aston Villa, för matchen hann knappt dra igång innan olyckan var framme för hemmalaget och dess målvakt Emiliano Martinez.

I den andra minuten skulle argentinaren avvärja ett inspel. Det såg han ut att klara av, men bollen slank honom ur händerna. Därefter stötte han in bollen i eget nät.

- Martinez kommer att tänka på det där hela matchen. Det är förmodligen ett av hans största misstag, sa förre engelske landslagsmannen Alan Smith i Sky Sports och fortsatte:

- Det ser man inte ofta. Han är en de bästa målvakterna i världen.

Som lök på laxen slog Martinez ett rekord han inte vill inneha. Han är den ende målvakten i Premier League-historien som svarat för tre självmål.

Matchen var böljande och Aston Villa kvitterade i den tolfte minuten genom Youri Tielemans.

Liverpool återtog tog ledningen i den 23:e minuten och den gången var det Cody Gakpo som letade sig in i målprotokollet.  Innan första akten var färdigspelad utökade bortalaget till 3-1 och det var Jarell Quansah som blev målskytt.

Aston Villa kröp närmare i slutminuterna när John Duran reducerade med fem minuter kvar av ordinarie tid. Och hemmalaget hämtade upp underläget. Kort efter 3-2-minuten skickade Moussa Diaby en stenhård passning på Duran, som inte var ämnad att få den. Bollen fick en styrning, slank in bakom Alisson och 3-3 var ett faktum.