Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

EXTRA: Wanderson har fått tillstånd - poängavdrag allt mindre troligt

Allsvenskan

Wanderson har beviljats arbets- och uppehållstillstånd från och med 17 september av Migrationsverket. Därmed kan Gais slippa poängavdrag.

Allsvenska skyttekungen Wanderson do Carmo har nu beviljats arbets- och uppehållstillstånd från och med 17 september. Det berättar chefen på Migrationsverkets tillståndsenhet Annette Grafen Silander för fotbollskanalen.se.

Därmed kan Gais klara sig undan poängavdrag. Detta trots att anmälan kommit in från Hammarby och Örebro.

Bakgrunden är ju att Wanderson inte haft tillstånd att arbeta och uppehålla sig i Sverige efter den 27 juli, två år efter det att han kom hit. Gais upptäckte inte detta förrän efter 1,5 månad. En ny ansökan om arbets- och uppehållstillstånd gjordes just den 17 september och kan börja gälla från den dag som det kom in till Migrationsverket.

Annons

Det innebär att han nu har giltigt arbets- och uppehållstillstånd från och med 17 september - och Gais mötte Hammarby och Örebro efter det datumet. Det i sin tur betyder troligen att Gais slipper straff i dessa matcher.

-Ja, så borde det rimligen vara, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Dessutom räddar preskriptionstiden klubben i de sex första matcherna som Wanderson spelat utan tillstånd (3 augusti-12 september) då en protest måste inkommit senast 14 dagar från matchdagen. De sex resultaten kommer att kvarstå.

FOTNOT: Wandersons tillstånd att arbeta och uppehålla sig i Sverige gick ut 27 juli, två år efter det att han kom hit. Gais upptäckte inte detta förrän efter 1,5 månad. En ny ansökan om arbets- och uppehållstillstånd gjordes 17 september.

Hammarby och Örebro har anmält Gais för att ha använt en okvalificerad spelare. Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser säger att spelare som "inte har rätt att vistas i landet" ska betraktas som okvalificerad.

Annons

Nu har Wanderson fått uppehållstillstånd och fallet ska nu tas upp av förbundets disciplinsnämnd.

Publicerad 2009-10-01 kl 22:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto