Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Åhlund följer inte Hammarby till Superettan

Allsvenskan

Ännu en Hammarbyledare väljer att avgå från sin post. Tillfällige tränaren Thom Åhlund meddelade på presskonferensen att han slutar med omedelbar verkan.

- Det här var det absolut sista jag gjorde och det hade kunnat ha slutat roligare, sade Åhlund på presskonferensen efter förlusten mot Trelleborg.

Åhlund fick ett uppdrag när han tog över från Tony Gustavsson - att rädda klubben kvar i Allsvenskan. Men i stället för Thom Åhlund-effekten har det snarare blivit Thom Åhlund-defekten. Under Åhlunds ledning har Hammarby tagit bara en seger och spelet har inte alls fungerat, där anfallsspelet i vissa matcher varit totalt obefintligt.
- Det är bara att konstatera att vi har haft en dålig säsong rakt av. Jag har ett stort ansvar. Jag har inte fått till det som jag har velat. Jag vill inte krypa undan och skylla på andra. Jag tar mitt ansvar och det är jag som är ytterst ansvarig, sade Åhlund på presskonferensen i Vångavallens innandöme.

Annons

Hammarby åkte ur Allsvenskan senast 1995 men har spelat i den högsta serien sedan 1998 med kulmen 2001, då laget vann Allsvenskan. Nio år efter SM-guldet blir det alltså spel i den näst högsta serien igen.
- Det är bittert. Jag lider med spelarna, föreningen och supportrarna. Det är dit tankarna går, sade Åhlund innan han lämnade podiet

Publicerad 2009-10-28 kl 22:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto