Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt nobbar Risp - trots gratiserbjudande: "Det känns tråkigt"

Allsvenskan

Fredrik Risp vill flytta till Sverige. Men Blåvitt säger ”nej tack” när mittbacken erbjuder sina tjänster - gratis.
- De har ingen möjlighet att ta hem mig. Det känns tråkigt, säger han till eurosport.se.

Efter stor turbulens med svågerpolitik och bestraffningar från turkiska förbundet hamnade både Risps nuvarande klubb Ankaragucu, och lokalkonkurrenten Ankaraspor i ekonomiska och sportsliga svårigheter. Det sistnämnda laget flyttades ner en division, och plötsligt stod spelarna i kö för att komma till Ankaragucu.

Hela episoden slutade med att svensken köptes ut från sitt kontrakt. Men trots att han kan gå gratis värvas han inte av IFK Göteborg.

- Det stämmer. Det är en spelare med en fantastisk karaktär och han kommer att generera jättemycket till den klubben han hamnar i. Men vi har nio backar, så det går inte, säger sportchefen Håkan Mild till eurosport.se.

Annons

Ännu har Risp inte hunnit smälta beskedet, från föreningen som ligger honom så varmt om hjärtat. Klart är att försvararen lämnar Turkiet, men var han ska spela framöver vet han inte. Att gå någon annanstans i Sverige skulle kännas mycket svårt, förklarar han.

- Alla som känner mig vet att jag har ett oerhört stort Blåvitthjärta och jag skulle gärna ha kommit och hjälpt laget. Men nu får jag acceptera läget, säger mittbacken till eurosport.se.

Publicerad 2009-11-06 kl 17:26

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto