Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barsom kan bli allsvensk efter nedflyttning: "Min värsta fotbollsdag"

Andra ligor och cuper

Fredrikstad rasar ur Norges elitserie, och svenske Abgar Barsom är bedrövad. Nu tyder allt på att han lämnar klubben.
- Mitt livs värsta fotbollsdag. Spel i andraligan känns inte aktuellt, säger han till fotbollskanalen.se.

Barsom var först lagkapten innan en skada spolierade hela försäsongen inför årets seriestart. Väl tillbaka efter de tio första omgångarna fick han flytta runt på alla tänkbara positioner, och kunde inte alltid göra sig själv rättvisa.

- Högerback, vänsterback, innermittfältare, vänsterytter, högerytter, anfallare. Jag har testat allt. Det beror förstås på turbulensen som varit i hela föreningen, med skador och sålda spelare, säger Barsom.

Värst blev krisen när tränaren Anders Grönhagen tog timeout på grund av sin cancersjukdom. Plötsligt fanns ingen som kunde leda truppen åt rätt håll.

- Det har varit oerhört tufft. Anders betydde väldigt mycket för oss. Men vi spelare får också se oss själva i spegeln efter det här, inte bara ledningen, säger Barsom.

Annons

Nådastöten kom mot Sarpsborg 08, Fredrikstads egen lillebror i fotbollssammanhang. Enligt Barsom skapade FFK läge på läge, utan att få bollen i mål.

- Precis som hela säsongen varit, suckar han.

Nu väntar semester, innan det blir aktuellt att hitta en ny arbetsgivare. Barsom har utgående kontrakt – och inga tankar på att förlänga.

- Det finns intresse från allsvenska klubbar. Men bara förfrågningar ännu så länge. Jag tar ställning till allt det här när jag får ett konkret kontraktsförslag i handen, säger Barsom.

Han vill inte berätta precis vilka lag som hört sig för, mer än att ”flera” ringt för att kolla läget den senaste tiden. Den tekniske mittfältaren har tidigare spelat för både Örebro och Djurgården – där de sistnämnda riskerar att gå samma dystra kvalöde till mötes som Fredrikstad.

- Situationen har varit väldigt lik vår egen faktiskt, säger Barsom, som dock inte vill kommentera huruvida han skulle kunna tänka sig att återvända till Blåränderna.

Annons
Publicerad 2009-11-06 kl 22:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto