Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Örebro har fått nog - vill sälja Bassombeng

Allsvenskan

Eric Bassombeng bötfälls på nytt av Örebro för sen ankomst. Örebro vill nu sälja Kamerun-stjärnan som är på väg att göra sig omöjlig.

- Jag vet inte om han är kvar efter januari. Han är en bra spelare och det vore konstigt om det inte finns intresserade klubbar, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren.

- Men hur det ser ut med intresserade klubbar vill jag inte kommentera.

Först i går kväll kom Eric Bassombeng tillbaka efter sin olovliga semester som gjort att han missat fem träningsdagar med Örebro. Nu väntar nya böter, precis som under sensommaren då han återvände försenad efter ett landslagsuppdrag.

- Det är ju det normala och gäller alla. Missar du arbetsdagar så får du löneavdrag och det gäller honom också. Det går inte bara att resa i väg utan att meddela sig, fortsätter Sjögren.

Annons
- Om det blir ytterligare följder får vi se. Eric Bassombeng ser nu ut att ha gjort sitt i Örebro.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt.se med god insyn vill ÖSK nu sälja Kamerun-spelaren. Den senaste fadäsen med en olovlig semester hem till Afrika ser ut att att fått ÖSK:s ledning att tappa tålamodet.

- Förklaringen till att han bara reste i väg utan att meddela sig handlade om att han saknade familjen. Det måste jag ju tro på men det går samtidigt inte bara att resa i väg utan att meddela sig, säger Örebros sportchef.

- Att han sedan kom sent tillbaka har han förklarat med att han missade flyget i lördags men att han meddelade sin agent. Men jag har pratat med hans agent där efter som inte sagt någonting om något samtal med Eric.

Året som gått har varit problemkantat för Eric Bassombeng som tidigare varit så given i Örebros tremannaanfall. Under sommaren bötfälldes han som sagt för sen ankomst efter ett landslagsuppdrag. Där efter skadad och sedan petad i säsongens slutfas. Jämte har språkproblem ställt till det allt mer socialt för honom. Det är inte länge sedan tränare Sixten Boström tyckte att språket blivit till ett problem för stjärnan.

Annons

- Vi har försökt hjälpa Eric och få in honom på språkkurser men tyvärr har han inte visat något direkt intresse. Å andra sidan tycker jag att hans engelska blivit bättre så han har nog lite lättare att förstå och hänga med nu än tidigare

Publicerad 2009-12-02 kl 11:25

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto