Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tord Grip: "Åker hem om det inte löser sig före sista januari"

England

Notts County beläggs med värvningsembargo på grund av obetalade skatteskulder. Är situationen inte löst 31 januari lämnar Tord Grip klubben.
- Då åker jag hem, säger han till fotbollskanalen.se.

Precis som Portsmouth förbjuds League Two-laget att värva spelare till dess att skulderna betalats. Den 27 januari tas frågan upp i domstol och klubben riskerar i absolut värsta fall konkurs.

Det här är andra gången på tre månader ett liknande scenario hotar Notts County, skriver Daily Mail. Under hösten löste tidigare ägarna Munto Finance en miljonskuld i ett notsvarande läge.

- Vi skulle oroa oss om vi inte visste att pengar är på väg in. Men ekonomin är i ordning långt innan tidsfristen tar slut, säger ordföranden Peter Trembling till Daily Mail.

För chefsscouten Tord Grip innebär dock varje förlorad timme att hans möjligheter till att köpa förstärkningar minskar. Snart måste finanserna vara under kontroll, annars tappar Notts County slagkraft.

Annons

- Här i England får vi bara värva och låna under januari. Sedan är det kört. Då kan man inte göra någonting alls, säger Grip.

Hans eget arbete blir förstås extra lidande, men svensken betonar att situationen berör hela klubben.

- Det handlar ju om vår existens, inte bara mitt jobb. Självklart går det inte att vara kvar om skatten inte betalas. Då får ju inte själva klubben fortsätta. Men jag lämnar inte laget om det här löser sig, säger Grip.

Han är fortfarande övertygad om att Notts County klarar av att få bukt med problemen. Arbete pågår febrilt bakom kulisserna, men ingenting kan presenteras ännu.

- Åtminstone inte före helgen, det tror jag nog inte, säger Grip.

Den luttrade scouten konstaterar att ”det blir som det blir”. Men före den här månadens slut krävs som sagt att alla bitar faller på plats.

Annons

- Annars är det här slut för min del.

Vad säger Svennis, gäller det honom också?

- Ja, ja, absolut.

Publicerad 2010-01-05 kl 16:23
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto