Trots Zlatans kvittering - Sevilla chockade Barcelona

Spanien

Zlatan byttes in direkt i den andra halvleken och lyckades kvittera mot Sevilla. Men Barcelona föll ändå hemma med 2-1 i det första mötet i den spanska cupen.
0-1 60' Capel
1-1 73' Ibrahimovic
1-2 75' Negredo (straff)

Zlatan Ibrahimovic bänkades till en början inför Barcelonas möte med Sevilla i den spanska cupen. Och den första halvleken var så pass tempofattig att Pep Guardiola bytte in svensken direkt i den andra halvleken för att förändra matchbilden. Sedan lossnade allt i matchen, men inte som Pep hade tänkt sig.

Först revs "Ibra" ner i Sevillas straffområde efter Messis inlägg, utan åtgärd. På den efterföljande kontringen kunde bortalaget enkelt rulla upp och snyggt ta ledningen på Camp Nou. Renato klackade fram bollen till en fristående Capel som placerade bollen bakom Pinto i Barcelonas mål.

En knapp kvart senare skickade Barcelonas backlinje iväg en långboll som Zlatan mötte perfekt. Svensken rundade målvakten och placerade bombsäkert in kvitteringen, ett riktigt klassmål. Men bildproducenten hann inte ens avsluta reprisen innan domaren blåste straff för Sevilla. Capel drogs ner och Negredo kunde sätta ytterligare ett ledningsmål för bortalaget, bara en knapp minut efter Zlatans mål.

Barcelona var ett Messi-skott från att kvittera, men argentinaren lyckades inte få in sitt friläge och Sevilla vann det första mötet i den spanska cupen med 2-1.