Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dribblingskungen Denilson provspelar norr om polcirkeln

Andra ligor och cuper

En gång i tiden var Denilson världens dyraste – och kanske bäste - spelare. Nu väntar provträning norr om polcirkeln.

Enligt lokaltidningen Bladet Tromsø ska brassen vara på ingång för att testa en veckas spel med Tromsø i Tippeligan. Såväl norska svensklaget Stabaek som danska Ålborg ska ha tackat nej till liknande erbjudanden.

Denilson gjorde sig känd som en dribblingskonstnär av rang när han skojade med allt och alla tidigt under sin karriär. Den gnistrande tekniken fick spanska Betis att öpnna plånboken 1998 – och med en värvning värd 200 miljoner göra honom till dåtidens dyraste.

Men trots sin stora talang blev tiden i världstoppen kortvarig. Denilson har harvat runt i små, obskyra ligor mer eller mindre oavbrutet sedan han övergav La Liga 2005 efter några tunga år.

Annons

Senast var han i vietnamesiska Xi Mang Hai Phong, och där blev det bara en enda match under 2009. Nu bekräftar mittfältarens agent att Denilson är intresserad av att prova tillvaron i Tromsø, och att ett möte bokats in i nästa vecka.

Frågan är hur han klarar vädret i Nordnorge. På torsdagskvällen var det närmare 15 minusgrader i Tromsø och rapporterna talar om fortsatt vargavinter framöver.

Publicerad 2010-01-07 kl 23:53
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto