Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Haglund till Heerenveen - "Inget som kommit över en natt"

Allsvenskan

Philip Haglund helt klar för Heerenveen och har skrivit på ett kontrakt för 4.5 år. Brommarpojkarna ska enligt uppgifter få 16 miljoner för mittfältaren.

- Jag är jättenöjd att klubbarna kommit överens och Heerenveen har en bra organisation och har världens möjligheter att utvecklas, säger Haglund till FotbollDirekt.se.

Hur mycket Heerenveen betalar för Haglund är inte känt men vad Expressen erfar kommer Brommapojkarna att få runt 16 miljoner för mittfältaren.
Haglund har skrivit på ett kontrakt som är på hela 4,5 år.
- Jag kommer att vara en gammal gubbe när det är över (skratt). Nej men ärligt talat var det i samråd med BP. Delvis vet jag själv att jag behöver tid för att komma in i laget och i serien.

- Jag ville vara där minst i två år och klubben ville inte skriva treårskontrakt i och med att de lägger mycket pengar på mig. Och sedan visar det ju att jag väljer att satsa på dem och dem på mig och därför känns det komfortabelt.

Annons

Philip Haglunds övergång till Heerenveen kan samtidigt bli den största i Brommapojkarnas historia om det rör sig om summor uppåt 16 miljoner.
- Vi är glada för Philips skull som får chansen att spela i Holland, säger klubbdirektören Ola Danhard till Fotbollsexpressen..

Om affären blir den största är ännu inte klart. Brommapojkarna kan fortfarande få in mer pengar för Albin Ekdal i Juventus, beroende på hans prestationer i framtiden.

Philip Haglund ser också fram emot flytten ur social synvinkel. Han är uppväxt i Stockholm och har spelat i BP sedan han var sex år gammal.
- Jag har bott i Stockholm hela livet och det här är en möjlighet att få en ny utmaning i livet också socialt - att få uppleva lite nytt, säger Haglund till FotbollDirekt.se

Heerenveen har genom åren varit en "svenskklubb" och för tillfället spelar Viktor Elm i klubben och fram till alldeles nyligen också Patrik Ingelsten.

Annons
- Jag har pratat med dem för att få lite annat perspektiv än när man bara pratar med klubbrepresentanter men dem sade att det var en bra klubb.

Haglund säger också att han förberett sig under en tid på att flytta och att affären varit på gång under en lång tid.
- Det här är ju inget som har kommit över en natt. Jag har funderat över det här länge och intresset fanns redan i höstas och jag var nere där och kollade och snackade med sportchef och grabbarna i laget. Och jag har också varit väldigt noga med att det har varit okej med BP eftersom jag spelat där så länge och jag är väldigt glad att det har löst sig.

Tror du att du får spela omgående? - Jag räknar nog inte med någonting. Jag vet inte hur bra de enskilda spelarna är och när jag pratade med tränaren så visste han heller inte om vilka möjligheter jag hade, även om han trodde att det fanns en chans. Men samtidigt så måste ju dem veta vad de har värvat.

Annons

Redan på måndagen reser Haglund ned till Holland för den obligatoriska läkarundersökningen och kommer att skriva på det 4,5 år långa kontraktet.

Fotbolldirekt - fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-01-09 kl 22:04
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto