Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Antingen Torres eller Champions League för Liverpool

England

Uefa vill porta lag med storförluster från Champions League. För att skuldsatta Liverpool ska få räta på sin ekonomi kan det enda alternativet vara att sälja stjärnan Fernando Torres.

Enligt Daily Mail håller Uefa-basen Michel Platini på att avsluta nya stadgar med ekonomiska kriterier för lag inom den europeiska fotbollen. Lag som redovisar stora förluster tre år i rad kan portas från Champions League om Platinis nya regler röstas igenom av Uefa.

Detta betyder att Liverpool, som redovisade en förlust på över 500 miljoner kronor för förra året, kan komma att sälja sin dyrgrip Fernando Torres för att på så sätt säkra sin framtid med europaspel. Förra årets förslust var dessutom den sjätte raka för Liverpool.

Även Manchester City och Chelsea sägs ligga i riskzonen för att uteslutas om de inte vänder sin negativa trend.

Annons

Platinis förslag tros vara ett ingrepp för att förhindra den nya trenden med europeiska klubbar som skuldsätter sig med miljonbelopp för att göra stora värvningar eller bygga nya arenor.

Liverpools manager Rafael Benitez säger samtidigt till The Guardian att klubben kan bli tvingade att sälja Torres även om de missar Champions League den här säsongen.
– Att sluta topp fyra är nyckeln att hålla truppen och spelet intakt.
– Vi ska prata om vad som är bäst för klubben, säger Benitez om den ekonomiska situationen och en eventuell Torres-försäljning.

Publicerad 2010-01-10 kl 12:08
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto