Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KLART: Emil Johansson till Molde

Superettan

Hammarbys Emil Johansson är klar för Molde.
- Både vemodigt och skönt, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 24-årige vänsterbacken hade anbud från allsvenskan, Norge och Danmark - men bestämde sig ganska snart för Molde, årets tvåa i Tippeligan och silvermedaljörer i cupen.

- I Sverige finns bara Degerfors och Hammarby för mig. Och magkänslan sade Molde. Det kändes rätt rakt igenom, säger Johansson.

Han förklarar att det inte är optimalt att röra på sig när Hammarby just degraderats. Det hade varit mycket bättre att flytta vidare om laget klarade sig kvar i allsvenskan. Men nu är situationen som den är - och då gäller det att njuta, konstaterar Johansson.

- Jag kommer till en av Skandinaviens bästa klubbar. Arenan är riktigt fin, och jag har blivit väl mottagen. Dessutom verkar de spela en fotboll som passar mig, med snabbt spel längs marken.

Annons

Den förre hammarbyaren har hela tiden haft som önskan att få lämna Superettan-klubben, och flytta till Norge, berättar Moldetränaren Kjell Jonevret.

- Men klubbarna har diskuterat in i det sista. Nu när allt är klart är vi förstås jättenöjda. Emil kommer att passa perfekt in i vårt spel. Det känns jättekul att få hit en så bra försvarare, säger Jonevret till fotbollskanalen.se.

Sedan tidigare har Molde Knut-Olav Rindaröj i laget, en av norsk fotbolls bästa ytterbackar. Men Johansson kan ändå räkna med speltid i Tippeligan.

- Klart att vi inte skulle plocka in honom om vi inte trodde på honom. Knut Olav kommer att försvinna, det är dags att han tar nästa steg nu. Men om det blir i januari eller till sommaren är inte klart ännu. Dessutom kan båda spelarna användas på andra positioner, säger Jonevret.

Annons

Emil Johansson känner till situationen, med en skicklig spelare på "hans egen" plats. Men det blir inga problem, konstaterar svensken.

- Vad jag förstår ska han säljas. Men blir det inte så får jag konkurrera ut honom. Det löser sig, säger Johansson.

Publicerad 2010-01-10 kl 21:03
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto