Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lockout nära i MLS – då spelar Ljungberg i Europa

Andra ligor och cuper

Spelarfacket och ägarna i USA är oense och spelarna riskerar en lockout.
Vilket öppnar för Fredrik Ljungberg i Europa i vår.
- Fredrik vill hålla i gång och spela, säger Claes Elefalk till fotbollskanalen.se.

Svenska NHL-spelare har vid ett par tillfällen stoppats från spel i den nordamerikanska ligan efter att spelarfacket och ägarna inte kommit överens om ett kollektivavtal.

Nu kan samma sak hända med Fredrik Ljungberg. Avtalet för MLS går ut siste januari och ännu är spelarna och ägarna långt från en ny överenskommelse.

Bland annat gäller konflikten att spelare skriver kontrakt med ligan och inte med klubbar, att ligan kan avsluta 80 procent av kontrakten när som helst, att spelare kan flyttas mot sin vilja.

- Vi kan bara vänta och se vad som händer. Kommer man inte överens till förste februari så kommer inte klubbarna att samla sina spelare och finns inget avtal så blir det inget spela utan då blir det lockout, säger Claes Elefalk, som är Fredrik Ljunbergs agent.

Annons

Vad händer då?
- Fredrik vill hålla i gång och spela och då är han intresserad av att spela någon annanstans.

Var ska han spela då?
- Blir det så, då får vi överväga om han ska spela och i så fall var. Det hänger ihop med om hur lång tid man tror att det blir lockout, men det har inte saknats intresse för Fredrik.

Ännu är det inte klart hur det fungerar med kontrakten vid en lockout. Ljungberg har exempelvis ett år kvar på sitt kontrakt med MLS och Seattle.

- Spelarfacket har begärt att MLS-spelare ska få en lätttnad men Fifa har inte svarat på det. Så vi vet inget om det, säger Claes Elefalk.

- Klart är att man rekommenderar eventuella spelare som flyttar till Europa att skriva kontrakt som löses när det finns ett kollektivavtal.

Tidigare i höstas kopplades Fredrik Ljungberg ihop med både Chelsea och Arsenal och det var tal om att göra en ”Beckham” och lånas ut och flytta till Europa under våren.

Annons

- Fredrik har tackat nej till allt och uteslutit att göra en Beckham, annars hade han redan spelat någonstans. Men Fredrik kände att han ville vara ledig i vinter.

I Seattle-tidningar har det spekulerats huruvida Fredrik Ljungberg kommer tillbaka eller inte. Bland annat hans kritik mot att MLS inte är superproffsig alltid.

- Han gjorde sin bästa säsong sedan kanske 2005-06 och det är inget snack om att han vill fortsätta att spela fotboll och att han vill fortsätta i MLS. Han är på ett uppdrag och vill bidra till utvecklingen av ligan.

Publicerad 2010-01-29 kl 08:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto