Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

ÖSK:s plan för att ersätta Porokara

Allsvenskan

Roni Porokara är klar för israeliska Maccabi Haifa. Örebro har redan börjat jobba med hans ersättare. Och drömspelaren är klar.

- Vi vill ha en ersättare utifrån den kvalité Porokara har, en spelare som både är snabb och explosiv, säger sportchefen Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se. Örebro med sin 4-3-3 uppställning letar efter en utpräglad vänsterytter som är snabb och orädd att utmana. Lennart Sjögren och tränare Sixten Boström har en exakt uppfattning om Porokaras ersättare. - Vi söker god teknik i spelet. Han ska kunna utmana i man-mot-man-spelet. Men om det är en svensk eller utländsk anfallare det handlar om är ännu inte klart. Men avsökningen börjar i närområdet. - Vi tittar självklart först och främst i vårt närområde och Norden i första hand. Det är vårt upptagningsområde där vi har kontrollen och bra referenser.

Annons
Skulle det inte finnas en spelartyp som passar Örebro så väljer Örebro att söka sig utomlands. - Vi har bland annat USA och sedan tidigare Kamerun som kontakter. Men just nu är inriktningen först och främst Norden, eller de som har erfarenhet av nordiskt spel. Maccabi Haifa som köpt ÖSK-spelaren för sju miljoner ger klirr i kassan. Örebro har nu extra pengar för att kunna värva en spelare av en dyrare typ. Sportchefen Lennart Sjögren ser det dock inte som en ursäkt för att spendera för mycket pengar på ersättaren. - Vi söker en bra spelare, sedan kan man alltid diskutera pengarna. Först och främst söker vi kvalitén, sedan får vi se om ekonomin tillåter det. Steven Al-Hakim
Publicerad 2010-01-13 kl 12:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto