Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Heerenveen ser Haglund som back: "Jag är öppen för att omskolas"

Andra ligor och cuper

Heerenveen värvade Philip Haglund som mittfältare – men kan skola om honom till försvarare direkt.
- Det är jag absolut öppen för, säger svensken till fotbollskanalen.se.

Nyförvärvet från Brommapojkarna har tillbringat två dagar i Holland och mest hunnit ordna med praktiska saker. Kollat på hus, funderat kring eventuellt bilköp och genomgått olika läkarundersökningar.

- En kille från klubben hjälper mig med allting, dygnet runt. Allt känns väldigt proffsigt och de har tagit emot mig på ett strålande bra sätt, säger Haglund.

På fredag väntar första träningen med a-laget och möte med de nya lagkamraterna. Spännande, men också nervöst.

- Jag har ju tränat dåligt jämfört med dem, eftersom vår sista match med BP var i oktober. Därför lär väl formen inte vara på absolut topp, säger Haglund.

Annons

Att fansen tycks se honom som en frälsare ökar också på pressen. Heerenveen har bara gjort en värvning i vinter och supportrarna vill att han ska vända höstens dåliga trend i Eredivisie.

- De hoppas på mig och det känns självklart speciellt. Man kan ju inte gå in direkt och vara bäst av alla. Samtidigt vet jag att klubben förstår att omställningen från allsvenskan tar ett tag.

Tanken är dock att Haglund ska tillföra kvalitet till startelvan tämligen omgående, och det är inte säkert att han fortsätter på mittfältet. Tränaren Jan de Jonge tror att 21-åringen kan vara lösningen på Heerenveens defensiva problem.

- Ja, jag har hört att de kan tänka sig mig i backlinjen. Den positionen har jag spelat på under alla ungdomsår och kan absolut tänka mig en omskolning. Det var först för två år sedan jag blev mittmitt, säger Haglund.

Annons

Han trivs egentligen bäst just som central spelfördelare, men tycker sig ”förstå tänket” som försvarare. Vill ledningen placera honom där ställer han gärna upp.

- Jag ska inte säga att jag är en bra back. Men visst, jag har ju kört som det i många år. Så varför inte? Jag har hyfsade defensiva kvaliteter ändå, det tycker jag.

Publicerad 2010-01-13 kl 12:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto