Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Lättar på pressen för Rasmus Jönsson

Allsvenskan

Helsingborgs supertalang Rasmus Jönsson behöver avlastning. Conny Karlsson aktar sig för att sätta för stor press och ser det som ett måste att hitta ett kvalitetsnamn som ersättare till Henke Larsson.

- Vi måste ersätta Henke Larsson med en kvalitetsspelare så att Rasmus får det stöd han behöver, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson.

Helsingborgs nye tränare har nu på nära håll under första träningsveckan fått se vilken praktfull talang Rasmus Jönsson är.
Men han vill på intet vis försöka göra Jönsson till en nyckelspelare.

- Det ska han slippa i sin ålder så jag svarar nej på den frågan.
- Han är fortfarande bara 19 år och ska inte behöva känna att allt hänger på honom redan. Han kommer inte att spela 30 matcher så vi behöver hitta en riktigt bra anfallspartner, även om vi aldrig kommer att hitta en ny Henke.

Annons

Men lika betydelsefullt för Helsingborgstränaren som att hitta en klasspelare i Larssons ställe blir att få de äldre spelarna att ta ett ännu större ansvar för talanger som Jönsson.

- Det blir viktigt. Våra rutinerade spelare har ett stort ansvar. Och rutinerade spelare har vi gott om. Christoffer Andersson, Erik Wahlstedt och Marcus Lantz. Det finns fler också.

- Vi måste se till så att våra erfarna spelare ger våra yngre spelare så mycket stöd det bara går.

Hur ser du på Rasmus Jönsson som spelare?

- Vilken oerhörd spelintelligens. Han har ett grymt huvud, säger Karlsson.

Vad är mindre bra - vad behöver han jobba mer med? - Det vet jag inte. Men är man så ung så behöver man fortfarande bli bättre på allt och så behöver han bli fysiskt starkare. Han är ganska tunn i kroppen och behöver kunna stå emot bättre i närkamper.

Annons
Publicerad 2010-01-18 kl 16:23
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto