Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson ser blågul lucka: Ingen balansspelare

Sverige

MASQAT. Sebastian Eriksson är inte blygsam.
Blåvitts mittfältare siktar högt:
- Man såg på Rasmus Elm att det kan gå snabbt, säger han till fotbollskanalen.se.

Om en dryg vecka fyller Sebastian Eriksson 21 år. Då är han nybliven A-landslagsman. Rätt starkt av IFK Göteborgs mittfältare.
Efter några dagar på plats i Oman med A-landslaget så hoppas han att resan bara börjat:

- Jag tog ett jättesteg i fjol och fortsätter det så är det inte långt upp till det riktiga landslaget, säger Eriksson och ler lite blygt.
- Man såg på Rasmus Elm att det kan gå snabbt.

Sebastian Eriksson har tagit en plats i IFK Göteborg och U21-landslaget, men han är verkligen inte nöjd med det utan ser även en öppning i A-landslaget:

- Man märkte under kvalet (till VM) att det fanns ingen balansspelare som kunde balansera upp mittfältet.

Annons

Är det du som gör det?
- Haha, kanske inte än, men om några år.

Vad talar för dig?
- Det är en svår fråga men jag kan springa mycket och irritera motståndarna och så har jag en bra vänsterfot.

Sebastian Eriksson är precis som många av spelarna på plats i Oman positiv till de förändringar som Erik Hamrén aviserat: offensivare spel och ett 4-2-3-1-system. Det senare är något Eriksson trivs med om han får ta en av två centrala platser:

- På våren när vi spelade på samma sätt i IFK Göteborg, då spelade vi som bäst och då gick det också som bäst för mig, säger Eriksson.
- I dagens fotboll är det tunt med två innermittfältare och man blir ofta undertalig, och därför tror jag det kan passa bra.

Precis som många yngre spelare så hämtar Sebastian Eriksson inte bara inspiration från England och 4-4-2 utan gillar att Hamrén vill införa ett annat tänk:

Annons

- Jag kollar mycket fotboll och de flesta lagen spelar så. Vilka? Ja, Barcelona så klart men jag gillar även Fiorentina.
- England? Nja, jag gillar vacker fotboll och då föredrar jag den spanska fotbollen.

Sebastian Eriksson fick mycket kritik i fjol för att han tog många onödiga kort genom att filma och kasta bort bollen. Långt från Fair Play, helt enkelt.

- Det var många onödiga varningar och utvisningar och jag har egentligen aldrig spelat så tidigare, det var bara i år.

Blåvitt var ju i lite blåsväder efter Kim Christensens stolpflytt - är det så att klubben vill att ni ska tänja på gränserna?
- Nej, vi försöker verkligen inte fuska och det är inget klubben strävar efter.

IFK Göteborg har på senare år återigen blivit en leverantör till utländska proffsklubbar, men Sebastian Eriksson har ingen brådska:

Annons

- Jag har alltid haft en strävan att bli proffs utomlands, men det är tufft därute och då är det bättre att vänta. Se på Pontus (Wernbloom) som har det jobbigt och inte ens Marcus (Berg) spelar alltid, säger mittfältaren som har tre år kvar på kontraktet.

- Jag hoppas komma ut i Europa med Blåvitt denna säsong och får vi bara behålla vår trupp har vi en bra chans till det. Sedan har vi EM-kvalet med U21-landslaget. A-landslaget är en bonus för mig.

Publicerad 2010-01-19 kl 22:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto