Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamréns papper ska lyfta Sveriges landslag

Sverige

MANAMA. Här är papperet som ska ta Sverige till EM.
Som ska få spelarna att första vad de är bra på - och vad de kan förbättra:
- Det mentala är väldigt viktigt, säger förbundskaptenen.

Sveriges nya förbundskapten Erik Hamrén inför nya grejer i landslaget. Efter varje match så kommer han att att prata individuellt med varje landslagsspelare och utvärdera deras insats - och se om de har samma syn.

- Det är så många som betygsätter spelarna: medier, fans och agenter, men det är viktigt att se vad de själva tycker och tänker och föra in vad jag tycker, säger Erik Hamrén.
- Det är en bra grej att få till ett bra snack och utvärdering.

Efter Sveriges match mot Oman har spelarna som var på plan fått utvärdera sin egen insats, enligt Erik Hamréns konstruerade formulär.
Där får spelarna ranka sig själva 1-10 när det gäller olika områden: attityd, fysik, förberedelse och hur de lösta sina defensiva och offensiva uppgifter.

Annons

Därefter sätter sig Hamrén i samtal med spelaren och så går man igenom område för område. Oftast har man samsyn, säger förbundskaptenen som kört med detta sedan tiden i Ålborg. Men det händer att spelare rankar sig själv både högre och lägre:

- Kritik är nödvändig för att man ska bli en bättre spelare, och om jag är tuff i kritiken är det för att laget ska bli bättre, säger Erik Hamrén som inte ser någon fara i att man blir oense:

- Det handlar om respekt och att man kan ha olika uppfattningar om saker. Ibland är det så att spelare är hårdare mot sig själva än vad tränaren är och sedan har spelarna olika krav på sig själva.

Under sin tid som tränare har han haft flera spelare som gett sig själva full pott - och då har han ofta hållit med. Men det var andra betyg efter Oman-matchen från spelarna:

Annons

- Ingen har haft toppbetyg på exempelvis fysik, skulle vi göra det om en månad hade det varit en annan grej.

Vad kan det här betyda?

- Det mentala är väldigt viktigt, lika viktigt som att sköta kosten. Men det mentala är kanske viktigast, tror du inte på dig själv så går det inte att bli bra.

Erik Hamrén har tagit hjälp av mentale tränaren Martin Langegaard i Ålborg och Rosenborg och går Sverige till EM 2012 är det inte omöjligt att han får följa med:

- Det är vad jag funderat på, att man under ett slutspel när man bor ihop dag efter dag, annars är det svårare i ett landslag.

Publicerad 2010-01-22 kl 15:23
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto