Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ekstrand ska slutar slarva: "Först nu jag insett vad som krävs"

Sverige

MANAMA. Att Joel Ekstrand har talang är odiskutabelt.
Nu ska han ta vara på den:
- För att bli bra måste man offra saker, säger han till fotbollskanalen.se.

Mittbacken Joel Ekstrand är bara 20 år men har redan spelat allsvenskt i två säsonger och på lördag väntar debut i A-landslaget mot Syrien.
Förväntningarna på Helsingborgs talang är stora redan nu:

- Jag vet att många ser på mig så, men jag är ung och orutinerad trots att jag spelat två säsonger i allsvenskan och har ingen brådska, säger Joel Ekstrand som är en tvåfotad och spelskicklig back.

- Jag har det i generna, säger han och skrattar. Pappa kunde också använda bägge fötterna.

Den Lunds BK-fostrade mittbacken har tillhört Helsingborg sedan 2005 och via U-laget har han tagit sig till både U21-landslag och allsvenskan.

Annons
Nu är han på tröskeln till A-landslaget och många tror att han kan nå utlandet:

- Så klart att spela på så hög nivå som möjligt och komma utomlands. Men jag har ingen brådska utan vill vara mer mogen både som spelare och som person innan jag flyttar utomlands.

Joel Ekstrand talar om att ta fotbollen på allvar och att sluta slarva med saker som är viktiga för att bli så bra som möjligt. Något landslagets nye kostexpert Henning Svendsen predikat:

- Det är viktigt att lära sig hur kroppen fungerar och hur man bör sköta sig. Jag vet att det inte alltid varit så. Även om jag har ändrats så kan det också misstolkas när man har ett liv vid sidan, säger Joel Ekstrand och ler lite.

- För att bli bra måste man offra saker. Kan inte gå ut under säsongen eller äta dåligt eller sova dåligt. Om jag ska vara ärlig är det först nu jag insett vad som krävts för att nå riktigt långt.

Annons

När är nu?

- Ja, för några månader sedan.

I Helsingborg är spelarna omsvärmade och lokala kändisar. Dessutom tjänar de unga stjärnorna betydligt bättre än sina jämngamla kompisar.

- Det finns naturligtvis en fara med det och att man tror att man är något för att det går bra och alla känner igen en, säger han.
- Men jag har aldrig varit någon som använt mig av det.

Från att ha varit ett topplag i ett par säsonger så börjar HIF om utan Henrik Larsson och med en avhoppad ordförande och ny tränare i form av Conny Karlsson.

- Det här hänt saker både däruppe i styrelsen och i laget där många försvunnit, bland dem Henrik (Larsson). Jag försöker att inte tänka på det för jag är där för att spela fotboll och göra det så bra som möjligt.

Intryck av Conny Karlsson?

- Har bara haft honom några veckor men han verkar riktigt bra och det känns positivt.

Annons

Vad har ni för mål?

- Truppen är inte klar än och då kan vi inte tala om målsättningar, det är ju Henrik och ytterligare fyra som försvunnit. När truppen är klar då kan vi se vilket mål vi ska ha.

Publicerad 2010-01-22 kl 12:46
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto