Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Talangen: "Jag har haft riktigt oflyt"

Allsvenskan

För ungefär två år sedan ansågs han vara en av landets största talanger. I dag är han klubblös.

- Fotboll är upp och ner. Jag har haft ett riktigt oflyt sedan knäskadan 2007 och det blev som det blev i Örebro, säger Kristoffer Näfver till Nerikes Allehanda.

Mittfältaren som såg ut att utvecklas till något stort föll i stället. Karriären har gått nedåt och många frågar sig vad det var som hände egentligen.

-  Det har gått mycket snack om det där, men egentligen så var det att Sixten Boström hämtade dit Roni Porokara som var hans favoritspelare. Och när han gjorde det så var det klart att Roni skulle spela. Då visste jag att jag inte skulle få någon speltid, säger han.

Med facit i hand kan man konstatera att det också blev så. I sin jakt på speltid blev han utlånad till Djurgården, något som blev mindre lyckat för talangen. Han återvände till ÖSK 2009 och började bra där.

Annons

- Jag gjorde min bästa försäsong någonsin. Trots begränsad speltid så spelade jag bra och gjorde en hel del mål. Men jag visste ändå att jag inte skulle få spela. Fast det är inget som jag kan säga något om. Tränaren tar ut det som han ser som bästa laget, säger Näfver.

Sedan gick han till Assyriska, men stannade där bara i ett halvår.
-  I Djurgården trivdes jag bra men i Assyriska vantrivdes jag något fruktansvärt. Både rent socialt och allt det som var runt fotbollen. Jag bodde i Södertälje, men ville bara åka hem så fort som möjligt, och då blir ju spelet därefter också.

Det är tyst från klubbarnas sida angående en möjlig Näfver-värvning. Ett land utanför Sveriges gränser har ändå hört av sig och frågat om hans tjänster.

- Någon klubb från Kazakstan och så där. Inget man hoppar på direkt kanske, säger Näfver, som helst skulle vilja hitta en svensk klubb att spela för.

Annons

23-åringen är inte orolig för sin framtid. Han använder en bra liknelse med hopp om en bättre kommande tid.
- Man måste först få en tränare som tror på en. Då kommer spelet automatiskt. Och efter regn kommer sol, brukar man ju säga.

Nu närmast kommer han att träna med division 2-laget Karlslund.

Publicerad 2010-01-26 kl 10:42
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto