Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Djurgården ligger mig varmt om hjärtat"

Andra ligor och cuper

Greklandsäventyret motsvarar inte Sharbel Toumas förväntningar. I sommar kan han återvända till allsvenskan.
- Djurgården ligger mig varmt om hjärtat, säger mittfältaren.

Efter noggrant övervägande valde 30-åringen bort Dif och Hammarby i mitten av förra säsongen. Båda hade kontaktat honom, men så dök möjligheten med Iraklis upp. Spännande att pröva något nytt, resonerade Touma.

- Det var nära att jag vände hem, faktiskt. Men samtidigt hade jag mer att ge utomlands. Ett svårt beslut, men till sist bestämde jag mig.

Dessvärre är grekiska ligan hittills inte riktigt vad Touma hoppats på. Socialt finns inget att klaga på, men efter sin tid i Holland och Tyskland var han vad vid en väldigt professionell miljö. Och stort kunnande från ledarnas sida.

- Ska jag vara helt ärlig fungerar det si och så här nere. Vi övar på en del jag tycker att man borde klara av från 15 års ålder, positionsspel, understöd och sådana saker. Nivån är nog lite för låg åtminstone i vissa fall, säger Touma.

Annons

För egen del anser han att brist på struktur påverkar hans prestationer under matcherna. I stället för att spela som renodlad yttermittfältare får han ta större defensivt ansvar, eftersom organisationen kan fallera mot bättre lag.

- Vi gör lika många mål som toppklubbarna, men bakåt… Det är lite high chaparral, tyvärr. Lagspelet har inte varit vad man borde kunna kräva. Men det har ju vi i truppen skuld för också.

Att nya managers ideligen avlöser varandra gör dock sitt för att undergräva situationen, anser Touma. För några dagar sedan anställdes den tredje på ett drygt halvår, slovaken Josef Bubenko.

- Överlag har det varit lite för gammaldags och grundläggande. Att vi byter system alldeles för ofta har hämmat mig oerhört, jag har inte kommit till min rätt eller fått bra bollar där jag helst vill ha dem. Men det kan säkert ändras, vi får se.

Annons

Touma jämför med lag som Panathinaikos och Aris Thessaloniki där stora, beprövade namn plockas in som tränare. Det borgar för kontinuitet och i förlängningen större framgångar, tror Touma.

- Vad som händer för mig i framtiden beror på hur saker och ting ändras under den här säsongen. Vi behöver trygghet. Egentligen har jag kontrakt ett och ett halvt år från nu, men blir det ingen förbättring är jag öppen för att röra på mig.

Vad är det som gäller då, allsvenskan eller någon annan liga?

- Svårt att säga. Man vet ju inte vilka som hör av sig framöver. Men Sverige kan vara ett alternativ.

Hur resonerar du i så fall, vilka klubbar är närmast till hands?

- Klart att jag har ett hjärta för Djurgården. Jag tror att de har något stort på gång. Nye sportchefen Stefan Alvén och jag har spelat tillsammans. Det är en väldigt bra kille som kan lyfta hela föreningen. Stockholm är dessutom hemma för mig. Där bor min familj och mina vänner.

Annons

- Men det finns många lag som kan vara intressanta. Jag var till exempel väldigt imponerad av HBK, med sin familjära stämning. Och Syrianska. Det hade varit stort att få avsluta karriären där, att ge något tillbaka till sitt folk en vacker dag. Rent fysiskt är jag i bättre form än på väldigt länge och satsar gärna vidare, säger Touma.

Publicerad 2010-01-28 kl 01:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto