Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elfsborg skickar brev till sponsorerna - vill ha pengar till Linderoth

Allsvenskan

I ett brev till sina sponsorer ber Elfsborg om pengar för att kunna värva Tobias Linderoth.
- Väljer han oss måste vi spänna de ekonomiska musklerna, säger ordförande Bosse Johansson.

Precis som fotbollskanalen avslöjade på fredagen jobbar Boråsklubben febrilt med att få in kapital för att säkra drömvärvningen. Bosse Johansson bekräftar att man skickat ett brev till tänkbara intressenter som kan tänkas delta i finansieringen om övergången blir verklighet.

- Vi erbjuder tre nivåer. Utan att svära på de exakta summorna går det att bidra med antingen fem, tio eller 25 000 kronor till den här satsningen för varje enskild individ. Det är de stegen vi föreslår i brevet, säger Johansson.

Upplägget liknar det som användes när Anders och Mathias Svensson värvades från Southampton respektive Norwich för cirka fem år sedan. Men det finns en väsentlig skillnad.

Annons

- Den här gången handlar det om rena sponsorpengar, inte riskkapital. De som vill hjälpa till här hoppas inte på någon avkastning vid till exempel en framtida försäljning. Nu gäller det bara att stärka laget så mycket som möjligt så att vi kan vinna matcher.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen hoppas Elfsborg få in omkring fem miljoner kronor från sponsorerna. Men det exakta beloppet vill Bosse Johansson inte kommentera.

- Självklart ser vi gärna att det blir så mycket som möjligt, men vi kommer också att bidra med en del själva, säger han.

Johansson förklarar att summan som kommer in utifrån är öronmärkt för just Tobias Linderoth. Skulle han skriva på för ett annat lag återgår varenda krona till sponsorerna. Överenskommelsen bygger på att IFE ”syr ihop den här specifika lösningen”.

Hur mycket kan Elfsborg som förening skjuta till?

Annons

- Klart är att vi också ska spänna bågen. Vi har ju ett eget kapital på 36 miljoner kronor. Men samtidigt är det en balansgång. Förra sommaren tackade vi nej till att göra oss av med tre spelare, bland annat Stefan Ishizaki till Rosenborg. För att kunna arbeta så måste vi också ha en positiv balansräkning. Vi vill bedriva vår verksamhet utan att vara beroende av att sälja spelare, säger Johansson.

Publicerad 2010-01-30 kl 12:48
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS