Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Trodde aldrig att jag skulle återse Manchester City"

England

Efter attacken mot Togos spelarbuss trodde Emmanuel Adebayor aldrig att han skulle återvända till Manchester City.
- Ett tag kändes det som att jag sett fansen för sista gången, säger han.

Traumatiserad och chockad efter den fruktansvärda dödskjutningen vid de afrikanska mästerskapen reste forwarden till hemlandet Togo. Under några turbulenta dagar funderade han på att stanna kvar där.

Men Citys ledning fick honom att tänka om, och på söndagen gjorde han mål i segermötet med Portsmouth. Supportrarnas stora stöd överväldigade Emmanuel Adebayor.

- Det var fantastiskt att få göra 1-0, men jag vill rikta ett stort tack till alla fans som hjälpt mig genom en oerhört svår tid, säger Adebayor till the Sun.

Han berättar att Citys anhängare ideligen skickat sms och hört av sig på andra sätt under de tre veckor som gått sedan skottlossningen i Angola.

Annons

Sättet han behandlats på får Adebayor att känna sig allt mer säker på att Manchester City slår sig in i topp fyraskiktet redan den här säsongen.

- Det allra viktigaste är relationen mellan spelare, tränare och supportrar. Här känner jag att allting fungerar bra.Vi har en stor Manchester City-familj med massvis av kärlek, säger Adebayor.

Publicerad 2010-02-02 kl 10:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto