Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbys VD räknar inte med några spelarköp

Superettan

Hammarby får klara sig på de spelare man har. I dag varslades sex anställda och det finns inte pengar i klubben till några nyförvärv, berättar klubbens VD Ulf Edstedt för fotbollskanalen.se.

Hammarby varslar sex anställda på grund av den ansträngda ekonomin och klubbens VD Ulf Edstedt berättar att ekonomin inte heller tillåter spelarköp.
- Nej, då måste det finansieras utanför den nuvarande budgeten, säger han till fotbollskanalen.se.

Finns det möjliga finansiärer i så fall?
- Det kan det finnas. Men vi har ingenting aktuellt i dag.

De sex anställda som varslas är kanslipersonal och alltså inte direkt knutna till den sportsliga verksamheten. Och orsaken till de ekonomiska svårigheterna är enkel:
- Skälet till att vi måste varsla är att vi måste minska våra kostnader. I och med att vi har gått ner i superettan blir våra intäkter mindre och då måste vi minska våra kostnader i motsvarande grad.

Annons

Men trots alla negativa nyheter finns ljus i mörkret. Sponsorerna och fansen visar lojalitet.
- Det ser bra ut när det gäller sponsorer och seriebiljetter. Men det är mindre pengar i superettan än i allsvenskan och vi måste räkna med mindre publik eftersom vi inte har några derbymatcher mot AIK eller Djurgården.

Så biljettförsäljningen går bra?
- Ja, det går bra i förhållande till vad vi har budgeterat med. Sedan har vi budgeterat med mindre publik totalt än i allsvenskan men det är ju främst för att vi inte spelar mot AIK och Djurgården.

Men i slutändan är plånboken ändå tunn. Klubben har en tung lönebudget och har försökt bli av med spelare. Bland annat tilläts José Monteiro först åka på läger till Turkiet med klubblösa spelare för att hitta intresserade klubbar och senare provspela med skotska St Johnstone. Det blev ingen flytt för försvararen, och Erstedt tror inte heller att det blir någon mer spelarflykt.

Annons
- Det är ju två spelare som har lämnat (Emil Johansson och Igor Armas). Men i övrigt tror jag inte att det kommer att påverka sportsligt, säger han.

Det har skrivits mycket om Hammarbyspelare med höga löner som inte vill gå med på lönesänkningar. Och sanningen är att ingen spelare i klubben har en lägre lön 2010 än 2009.
- Vi skulle ju gärna ha lägre spelarlöner när vi spelar i superettan än när vi är i allsvenskan, men där har vi ju avtal med spelarna som löper i år också.

Är det ingen som sänker sin lön?
- Inte i dag. Det är ingen spelare som kommer att gå ner i lön.

Hammarby hade heller inga klausuler för automatiskt lönesänkning som många andra klubbar, både i Sverige och runt om i Europa, har.

Klubben ser därför fram emot ett ansträngt år, men det behöver inte betyda att fler försäljningar är att vänta. Inte ens i sommar.

Annons
- Nej, det finns inget som tyder på det, men man vet aldrig.
Publicerad 2010-02-05 kl 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto