Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förödande för Risp - FC Moskva går i konkurs

Andra ligor och cuper

Fredrik Risp hoppades på ett kontrakt med FC Moskva – men klubben drar sig ur den ryska ligan.
- Det känns som att någon driver med mig, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Under tio dagar tränade Risp med laget på Cypern i hopp om att spela till sig ett avtal. Chanserna såg goda ut – efter tre starka matcher från svenskens sida.

Men i stället för ett erbjudande, som han väntat sig på fredagen, kom beskedet att FC Moskva med all säkerhet lägger ned sin elitverksamhet. Det blir inget spel i den högsta ligan. Fredrik Risp har precis nåtts av beskedet när fotbollskanalen ringer upp honom.

- Som jag förstår det var det finansiella problem bakom. Att någon investor eller sponsor drog tillbaka sitt stöd. Och då har de inte råd att fortsätta. Även om jag inte fått det här hundra procent bekräftat känns det riktigt tungt just nu, helt förödande. Jag hade ju satsat allt på det här kortet, säger han.

Annons

Nyhetsbyrån AP skriver att ägarbolaget bakom FC Moskva, metalljätten Norilsk Nickel, inte tänker pumpa in mer pengar i föreningen. Orsaken ska vara att företaget vill satsa på att expandera inom sin kärnverksamhet.

- För min del är det här ett oerhört bakslag. Vi fick inte höra ett ord på träningslägret om att något inte stod rätt till. Jag var väldigt förhoppningsfull om att det här skulle vara lösningen för mig, säger Risp.

Vad ska du göra nu?

- Det vete fasen vad jag ska ta mig till, om den här informationen verkligen stämmer. Ingen aning faktiskt. Många av de alternativ jag hade innan den här möjligheten dök upp är borta nu.

Vad har du haft för andra erbjudanden?

- Inga som känts tillräckligt bra. Jag tar inte min familj med små barn till en liten ort i Bulgarien eller Rumänien. Och samma sak med Turkiet. Det ska vara en stor stad med bra dagis och sådana saker, så att vi kan leva ett normalt liv. Men det finns ett till problem. Vi väntar tillökning i mars och min hustru kan snart inte resa med flyg längre. Jag sitter i en rävsax.

Annons

Till saken hör att Fredrik Risp varit med om massvis av turbulens det senaste året. När Ankaragucu löste honom från sitt dåvarande kontrakt, berodde det på att systerföreningen Ankaraspor drabbats av ekonomiska problem. Och Håkan Mild, sportchef i IFK Göteborg, tackade nej till trotjänarens tjänster, när han erbjöd sig att flytta hem i höstas.

Du har alltid varit tydlig med att Blåvitt är ditt lag. Hur resonerar du nu, med allt som hänt i åtanke?

- Jag är 29 år och vill inte sluta med fotboll. Moskva var mitt stora hopp, och så verkar det spricka. Står valet mellan att lägga skorna på hyllan eller att gå till en annan allsvensk förening, då måste jag välja att fortsätta min karriär, säger Risp.

Publicerad 2010-02-05 kl 22:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto