Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK-talang vill fylla Obolos tomrum

Allsvenskan

Miran Burgic ses som den mest naturlige ersättaren för Ivan Obolo - men slovenen utmanas nu mer och mer på allvar av tonårige Pontus Engblom.

Som senast i går mot HJK Helsingfors visade Pontus Engblom upp sig. Och han gjorde det bra.
Stenhårt arbete i 70 minuter visade på nytt att tränare Mikael Stahre alltmer börjar få ett alternativ i 18-åringen som gillar att ta för sig.

- Det känns som att jag är i ett stim nu, det var kul att få spela. Kul att jag har fått beröm, säger AIK:s jättetalang till FotbollDirekt.se.

Hur ska du utvecklas och få mer speltid?
- Försöka vara skadefri och noggrann med min träning. Jag känner själv att jag blir bättre varje dag. Alla bitar blir bättre, som till exempel att jag har gått upp i vikt och fått mer muskler. Dessutom känner jag mig mer trygg med bollen.

Annons

Och nu vågar han på allvar börja tro på att få betydligt mer speltid den här säsongen. Konkurrensen skrämmer i alla fall inte och han är beredd på motgångar.

- Man kan sitta på bänken och vara utanför truppen, men det är bara att trampa på. Man måste kämpa för att spela för AIK.

Publicerad 2010-02-15 kl 13:51
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto