Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamrén ställs mot Ljungberg på La Manga: "Ska bli spännande"

Landslag

I veckan åker Erik Hamrén med Rosenborg på träningsläger – och ställs mot en pånyttfödd Fredrik Ljungberg.
- Det blir förstås spännande, säger förbundskaptenen.

I juni 2008 tackade den svenske mittfältaren för sig i Blågult. Förlustmatchen mot Ryssland i EM blev hans sista, och mycket pekade på att även karriären snart riskerade att ta slut. Ljungberg drogs med svåra skador och några månader senare hamnade han i amerikanska MLS-ligan.

Men i stället för att sorteras under kategorin föredettingar motbevisade 32-åringen alla kritiker. Efter en höftoperation har han gått skadefri i närmare ett år – och räknas till Seattle Sounders mest tongivande spelare.

På torsdag möter han nye förbundskaptenen Erik Hamréns Rosenborg i en träningsmatch på La Manga. Men trots formen pekar ingenting på en återkomst för den tidigare Arsenal-legendaren.

Annons

- Nej, det där är oförändrat, han har inte ändrat sig på den punkten, säger agenten Claes Elefalk till fotbollskanalen.se.

Erik Hamrén tycker att mötet med Ljungberg ska bli roligt, men vill inte uttala sig om enskilda personer inför kommande landslagstrupper.

- Alla duktiga fotbollsspelare är aktuella, men enstaka namn finns ingen vits i att nämna. Jag har heller inte följt med i hur det går för honom där borta, säger Hamrén.

Enligt Claes Elefalk riktar Ljungberg allt sitt fokus för närvarande på Seattle Sounders. Om bara en eventuell lockout kan undvikas drar säsongen igång om knappt två månader.

- Han har ju ett fantastiskt år bakom sig, så det känns förstås väldigt roligt. Nu gäller det bara att avtalet mellan spelarna och ligan kommer på plats, säger Elefalk.

Hur går det med de förhandlingarna?

Annons

- De har ju möten hela tiden och som jag förstår det går allt sakta men säkert framåt. Men ingenting är klart ännu.

Publicerad 2010-02-15 kl 22:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto