Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Walker: "Fotbollen sitter i ryggmärgen"

Allsvenskan

Efter sju sorger och åtta bedrövelser gjorde mittfältstalangen Kevin Walker comeback i helgen. Här berättar han om den svåra tiden och framtiden.

- Fotbollen sitter i ryggmärgen. Den är jag inte orolig för att jag har tappat. Det är den där sista lilla extra powern i benen som saknas men som jag hoppas kunna hitta ganska snart, säger en sprudlande glad Walker till FotbollDirekt.se.

Han fick speltid i AIK:s båda träningsmatcher i Finland och det går inte att ta miste på den glädje han känner för att vara tillbaka.
- Det är ruskigt skönt och känns hur kul som helst. Det var jättekul att spela och jag fick spela en halvtimme mot Örebro och 70 minuter mot ett bra finskt lag. Det var verkligen en tyngd som släppte från axlarna.
- Nu kan jag fortsätta bygga ordentligt under försäsongen.

Annons

Ni känner säkert till historien om hur Walker drabbades av blodförgiftning, var på väg mot comeback när han drabbades av samma sak på nytt. Han berättade för FotbollDirekt hur han fick knapra flera piller om dagen.
Men sedan i december slipper han det och nu har han fått det härliga beskedet - han är helt friskförklarad.
- Nu är det bara att köra på och försöka slå sig in i den hårda konkurrens som finns på mittfältet. Jag hoppas förstås att jag ska kunna få spela, säger Walker.

Kände du aldrig under din frånvarotid att - nu skiter jag i fotbollen och det viktigaste är att bli frisk överhuvudtaget?
- Nej. Jag gav aldrig upp. Jag kände hela tiden att jag ville tillbaka till fotbollen. Det stöd jag har fått av AIK har varit enormt. Trots att de haft fullt upp med sitt och sin säsong har de ändå haft tid att slänga iväg ett sms ibland för att kolla läget, säger Walker.

Annons

Tappade du något i fysik under din frånvarotid?
- Ja, jag tappade en del i vikt men jag höll ändå igång överkroppen så att jag inte blev någon "potatis". Det gjorde att det var mycket lättare att komma tillbaka nu.

Vad gjorde du under din frånvarotid? Det måste ju ha varit enormt långtråkigt långa stunder att inte få träna fotboll...
- Det var inga större problem. Jag var en del hemma i Örebro och sen var jag runt och såg på konserter med U2, Coldplay med flera.

Många äldre spelare kanske drar sig lite extra inför försäsongen och känner av diverse krämpor och ser en lång och kämpig säsong framför sig med matcherna som enda glädjeämne. Men det gör inte Walker.
- Vad härligt med en lång säsong framför mig. Jag ser verkligen fram emot det här året och jag vill också ha en guldplakett. Och för att inte tala om att få spela i Champions League. Det här blir en riktigt kul säsong.

Annons

Var vill du helst spela, som ytter eller innermittfältare?
- Det är helst som innermittfältare jag vill spela. Men den hårda
konkurrensen får man leva med. Är man tillräckligt bra så får man
spela.

Fotbolldirekt.se

Publicerad 2010-02-16 kl 12:33

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto