Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Målfest väntar Arsenal i Portugal

Fotbollskanalen

Jesualdo Ferreira och Arséne Wenger har turats om att prisa sina motståndare inför detta åttondelsmöte i Champions League. Det talas om ”lag utan svagheter” och vikten av att hålla nollan med tätt försvarsspel. Sådana uttalanden drar ned oddset för antal mål och då väljer vi att gå andra vägen.

Porto som har sex vinster på de sju senaste matcherna har gjort sig känt som ett riktigt topplag i Europa med förmågan att störa de allra största klubbarna. Inför mötet med Arsenal finns inte knäskadade Ernesto Farías och ljumskadade Cristián Rodríguez att tillgå men talang och begåvning saknas knappast i det portugisiska laget.

Vi minns hur anfallaren och brassen Hulk utmärkte sig förra året och det finns utveckling kvar i den unga kroppen. Även colombianen Falcao, blott 24 år gammal, är en framtidsman som Porto nog gärna behåller framöver. Tillsammans utgör de ett väldigt vasst anfallsvapen även om Ferreira troligen inte låter dem spela samtidigt i detta möte. Raul Meireles och Hulk saknar för övrigt matchträning och återvänder efter uppehåll men rapporteras vara laddade inför uppgiften.

Annons

Arsenal, trea i Premier League, tvingas notera en lista med avbräck som är betydligt längre än Portos. Andrei Arshavin, Kieran Gibbs, Johan Djourou, Robin van Persie, Eduardo, Alex Song, William Gallas, och målvakten Manuel Almunia är alla borta från spel. Mycket fokus ligger på Cesc Fabregas i dessa tider och det vill till att spanjoren levererar för att The Gunners skall kunna hota ordentligt.

Arsenal är mållöst
i sina två besök i Porto och en sådan faktor är givetvis inbakad i det lågt spelade oddset för under 2,5 mål. Dock, med tanke på ett antal defensiva avbräck, en naturligt offensiv spelanda i båda lagen och många tekniskt begåvade spelare på planen så tycker jag nog att det motsatta oddset är något lågt värderat.

Oddset till 2,20 på mer än 2,5 mål
får sig således en mindre insats.

Annons
Publicerad 2010-02-17 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto