Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

KFF-veteranen: ''Skönt att slå kaxigt AIK''

Allsvenskan

Kalmar FF mot AIK. På lördag. Och det är ett Kalmar FF som vill sätta mästarna på plats, bara tre veckor före den allsvenska premiären.

- Det blir extra skoj att möta dem. De har en kaxig inställning och är inte rädda för att sticka ut, som till exempel Mutumba, säger Kalmar-profilen Joachim Lantz till FotbollDirekt.se.

- Och det är ju alltid roligt att vinna mot ett kaxigt lag.

Trots att det bara är en träningsmatch där resultatet inte är det allra viktigaste så är det här en match av stort, stort värde mellan två guldkandidater så nära in på säsongen.

- Det är en bra värdemätare att möta regerande svenska mästarna. Det är en prestigematch. Kan vi slå dem så är det viktigt för självförtroendet, säger Lantz och syftar säkert till en del på Kalmars klara förlust mot Elfsborg nyligen.

Annons

- Det är viktigt att vi får saker att stämma i spelet. Vi gillar oftast att smyga lite så att vi inte har så stora krav på oss, så resultatet är nog inte det viktigaste just nu.

Kan det inte vara så att ni får ett psykologiskt övertag inför säsongen om ni vinner på lördag?

- Så kan det säkert vara. Men vinner vi så tar Nanne Bergstrand (tränare) i oss så att vi inte seglar i väg. Då hittar han något som han inte är nöjd med, säger Lantz skrattandes.

Matchen spelas redan klockan 13.00 på lördag. AIK spelar på hemmaplan.

Publicerad 2010-02-18 kl 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto