Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aguero fixar målfest

Fotbollskanalen

Atlético Madrid bevisade sig mot Barcelona senast och har innan dess blandat och gett. I kvällens Europa League står mycket på spel och det blir full satsning igen.

Atlético slutade på tredje plats i gruppspelet av Champions League, efter Chelsea och Porto, och det var bara att packa ihop väskorna. Resan tog dem till utslagsrundan av Europa League där de ställs mot turkiska Galatasaray som vann sin grupp före Panathinaikos. Med en utpräglad sinuskurva på spelnivån är spanjorerna mycket svårtippade men senaste tillställningen på Vicente Calderón var onekligen positiv då självaste Barcelona fick se sig besegrade. Visserligen var Barca decimerat i defensiven men Atlético spelade effektivt och inspirerat och det var bud på fler mål så segern var fullt rättfärdigad.

Annons

Quique Sánchez Flores har tydligt förmedlat budskapet att cuperna (Copa del Rey och Europa League) har särskild prioritet i år när ligaspelet gått knackigt. Mot Galatasaray får laget klara sig utan Thiago och Cléber Santana men kan ställa upp med i stort sett identisk elva som mot Barca. Reyes var riktigt bra och får mata nya bollar mot Forlán och Aguero i anfallet. På andra sidan planen får blott 19-årige målvakten David de Gea chansen igen efter en stabil insats mot katalanerna.

Galatasaray är ett på pappret intressant lag som nu även förstärkt med Giovani Dos Santos från Tottenham (där han var utlånad till Ipswich), Lucas Neill från Everton och Jo från Manchester City. Gio, med mexikanskt ursprung, tillbringade ungdomskarriären i FC Barcelona där han även fick spela en del A-lagsfotboll innan det blev England och Tottenham. Kvar i Barcelona lämnade han förövrigt sin bror Jonathan som är en av flera unga lovade Barcaspelare som Pep Guardiola håller ögonen på. Apropå Barcelona tål det kanske att påminnas att nuvarande tränare för Galatasaray är Frank Rijkaard och vi vet ju alla vad han lyckades med i sin tid i Spanien.

Annons

Två offensiva lag, ett hemmalag med bra form och åtminstone ett ganska tvivelaktigt försvar för våra tankar till fler än 2,5 mål och accepterar därmed oddset 1,75 hos bwin.com, trots att det ligger ganska rätt i värderingen.

Publicerad 2010-02-18 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto