Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Kalmar sänkte AIK: Bra genomkörare

Allsvenskan

Daniel Mendes var firad anfallare i AIK. Men någon nåd mot gamla laget visade han inte när Kalmar FF vann med 3-1 mot AIK.

Matchen flyttades från Skytteholm till Bosöhallen och den flytten verkade Kalmar FF trivas bäst med. Laget satte sig i rejäl respekt via 3-1 mot AIK, som hade mäkta svårt att skapa rejäla målchanser.

I stället var det Kalmar som glänste och tränaren Nanne Bergstrand var nöjd med det han såg.
- Det var en bra genomkörare, även om det var inomhus. Vi startade matchen bäst första 15 och vi fick två snabba mål, säger Bergstrand.

Daniel Mendes slog till två gånger om, båda på framspelning av Daniel Sobralense.
AIK-försvaret med Walid Atta och Per Karlsson och målvakten Tomi Maanoja såg rejält orörligt ut.

Annons
- De hade ett bra samarbete och var inblandade i mycket, säger Nanne Bergstrand.

Mästarlaget AIK såg stundtals riktigt blekt ut men tog ändå över allt mer efter Kalmars inledning. Dock hade laget stora problem att skapa målchanser men det fanns förstås undantag när Miran Burgic skarvade bollen vidare till AIK:s notoriske målgörare under försäsongen, Kenny Pavey.
- AIK tog över och var bättre än oss där ett tag men sedan tycker jag fick grepp om matchen igen i den andra halvleken, säger Nanne Bergstrand.

Kalmartränaren var förstås nöjd med 3-1 och även om det var en träningsmatch är det ett resultat som inger respekt och har gett AIK lite att fundera på inför premiären.
- Ha ha. Det är mycket möjligt. På det viset har jag inte ens tänkt på det. Varje match är ny. Men för vår del var jag ändå nöjd med helheten och det fanns bra intentioner.

Annons
Publicerad 2010-02-20 kl 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto