Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mendes sänkte AIK – Antonio Flavio skadad

Allsvenskan

Tung lördag för AIK – dels föll man mot Kalmar FF efter två mål från Daniel Mendes och dels skadade sig Antonio Flavio,

Daniel Mendes satte 1-0 och 2-0 för sitt Kalmar mot sin gamla klubb AIK under matchens första sju minuter, Kenny Pavey reducerade men Abiola Dauda såg till att slutsiffrorna skrevs till 3-1 för gästande Kalmar FF.
- Vi får en riktigt dålig start på matchen och ligger under med 2-0 efter sju minuter. Det präglar givetvis resten av matchen även om vi hämtar oss. Efter att vi gör 2-1 efter en halvtimme är det ganska jämnt. Vi har mycket boll men skapar inte så mycket. I den andra halvleken kändes det som om vi höll på att ta igen matchen till vår fördel men då släpper vi in ett väldigt billigt mål och då är matchen förlorad, säger AIK-tränaren Mikael Stahre till fotbollskanalen.se.

Annons

Två veckor till supercupfinalen, tre till premiären – var det allsvensk klass på matchen i dag?
- Jag vet inte. Det var en bra genomkörare och vi möter ett bra lag. Vi hade ju hoppats att matchen skulle spelas på Skytteholm inför 4 000 åskådare. Då hade vi kommit närmre den riktiga matchkänslan. Nu körde vi i en inomhushall och då blir det en annorlunda känsla.

Kunde man märka att det börjar närma sig nu?
- Nej. Men det är svårt att hitta den där triggern. Att det var inomhus gav lite känslan att det var en träningsmatch i mängden. Jag tror nog inte att man känner det på riktigt förrän domaren blåser igång matchen mot Mjällby i premiären.

Antinio Falvio skadade sig, vad hände?
- Flavio fick en rejäl smäll på och vridning av foten. Läkaren säger att han blir borta i en till två veckor. Vi har röntgat honom ikväll men det var inga skelettskador.

Annons

Även Martin Lorentzson och Miran Burgic fick smällar men sannolikt rör det sig inte om något allvarligt.

Sebastian Eguren var på plats och såg sitt nya lag spela, men själv var han inte ombytt.
- Jag hoppas att han är med nästa helg. Vi har inte sett honom träna ännu, han kör första träningen med laget på måndag och då får vi väl förhoppningsvis signaler på om han är aktuell för nästa helg. Jag vill ju ha honom i spel så snabbt som möjligt, men inte på bekostnad av hans fysik, förklarar Stahre.

Publicerad 2010-02-20 kl 19:38

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto