Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby närmast till hands för Holmqvist

Superettan

Allt pekar på att Tobias Holmqvist hamnar i Hammarby – förutsatt att klubben kan lösa värvningen ekonomiskt.
- Jag har bestämt mig, säger anfallaren.

Sedan tidigare står det klart att helsingborgaren uppvaktas av FC Trollhättan, Öster och just Hammarby. Efter omkring en veckas överväganden har han fattat sitt beslut, beroende på var möjligheterna att utvecklas sportsligt ser bäst ut, och vilket intryck han fått av lagen.

- Det är många faktorer som spelat in och nu vet jag hur jag vill göra. Men ingenting är klart ännu. I slutet av veckan tror jag att allt ska vara på plats, säger Holmqvist.

Han vill inte berätta vilken av föreningarna han hoppas skriva på för – men fotbollskanalens rundringning pekar i en tydlig riktning. Mot Stockholm.

- Vi är fortfarande intresserade. Men det lutar väl mest åt Hammarby, som vi förstått saken. Tobias företrädare Martin Dahlin ringde och berättade att det var så det låg till, säger Anders Johansson, ordförande i FC Trollhättan.

Annons

Är loppet kört för er med Holmqvist?

- Nej inte helt, ingenting är ju bekräftat. Men det är klart att det känns lite så efter samtalet med Dahlin.

Även Öster tycks akterseglade i förhandlingarna om 22-åringens signatur.

- Det verkar som att han fått någon typ av förfrågan från Hammarby, men hur konkret den är kan jag inte svara på. Vi hade gärna velat prova honom i spel hos oss, för vi söker efter en lite större anfallare till nästa säsong, säger klubbens värvningsansvarige Sven Johanesson.

Martin Dahlin är den som tipsat klubbarna om Tobias Holmqvists tillgänglighet, och enligt den information han fått hänger affären på om Hammarby lyckas finansiera köpet. Klubben ska återkomma till Holmqvist inom kort, som Dahlin tolkat saken.

Per Apelgren, sportsligt ansvarig för stockholmarna, har avböjt att kommentera frågan för att inte spä på några spekulationer i medierna.

Annons

David B Larsson

Publicerad 2010-02-22 kl 19:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto