Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ikväll avgörs allsvenska premiärens öde: Klubbarna tar inte beslutet

Allsvenskan

Allsvenska premiärens öde avgörs ikväll av föreningen svensk elitfotboll (SEF), svenska fotbollförbundet och dess tävlingskommitté.

På onsdagskvällen hölls ett möte för att diskutera den allsvenska premiärens vara eller icke vara med tanke på väderförhållandena.
- Vi gick igenom förutsättningarna efter att man gått igenom arena för arena under dagen och man tar hänsyn till två saker, dels är spelytan okej och dels hur ser resten av arenan ut med snö på läktarplats och så, säger svenska fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Sandtoft till fotbollskanalen.se och berättar att arbetet nu fortsätter:

- Nu ska SEF har ett resonemang, dels inom sin styrelse och dels med samtliga allsvenska klubbar.

Nytt möte är planerat 20.30 på torsdagskvällen och Santoft tror att klubbarna än så länge är oense om hur man ska göra.

Annons
- Jag tror att uppfattningen från klubbarna är allt från att vi kör på det programmet som vi har satt till att vi skjuter upp det, håller i hatten och hoppas att det löser sig.

När är deadline för att fatta ett beslut?
- Om du frågar mig så måste det bli klart den här veckan och i klartext betyder det i dag. Möjligtvis imorgon. Jag kan bara komma med en gissning men jag tror att vi har valt vilken linje vi ska följa efter kvällens möte.

Och om man bestämmer sig för att köra som planerat, fungerar det ens?
- Alla har ju en arena och är den inte funktionell så har man en reservarena. Men man har till exempel Kalmar-Göteborg där reservarenan är Norrköping och det är väl inte riktigt vad de önskar.

Hur mycket påverkar klubbarna beslutet?
- Det är en intressant fråga. Nu är du inne på det formella och det är inte klubbarna som bestämmer. Ansvarig för spelschemat är Svenska Fotbollförbundet där klubbarna är företrädda av SEF. Det här är delegerat till Tävlingskommittén och från dem kom ett beslut, nu har man tagit upp frågan om det är möjligt att genomföra detta.

Annons

Vad betyder det här för framtidens säsonger när det gäller vår-höst/höst-vår eller när säsongen ska starta?
- Det kan jag inte ha en åsikt om. Om generalsekreteraren uttalar sig om sådant blir det bara rubriker.

Publicerad 2010-02-25 kl 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto