Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

PREMIÄR - Nobbade DIF för gamla pojklagskompisar: Vägde för- och nackdelar

Allsvenskan

Han var jagad av Djurgården. Men han valde BP – och blev klubbens största affär någonsin.
- Jag vägde för- och nackdelar, säger Pontus Segerström.

Ifjol placerade sig Brommapojkarna före Djurgården i tabellen. Att det mycket väl kan ske i år igen understryks av att mittbacken Pontus Segerström valde bort 2000-talets svenska storlag när han lämnade Stabaek i vintras och istället valde klubben han spelade för mellan 1998 och 2004 .
- Det känns oerhört kul att få spela allsvenskt med BP. Känns som vi alltid legat i superettan och jag har ju gått omvägen, säger Segerström till fotbollskanalen.se.

Han lär ha kostat runt fyra miljoner på ett kontrakt över tre år och är BP:s största affär någonsin. Djurgården fick ge sig i budgivningen.
- De var intresserade. Men jag vägde för- och nackdelar. Ekonomiskt och sportsligt. Och att det är väldigt speciellt att komma tillbaka till BP, säger Segerström som nyligen blivit far. En av anledningarna till att han valde att flytta hem.

Annons

I BP återförenas han med Babis Stefanidis och Pablo Piñones-Arce. De spelade flera år tillsammans i klubbens 81:or innan de gav sig av på olika äventyr. Piñones-Arce åkte till Italien och Venezia 1998. När han flyttade hem valde han Hammarby. Stefanidis åkte till Grekland och Iraklis vid samma tidpunkt och valde Djurgården 2001.
- Vi har varit runt alla tre och det är väldigt roligt att vi är tillsammans igen. Det är mer än tio år sedan vi spelade tillsammans.

- Kibebe (Benjamin som numera spelar i Nordsjälland) har gått bra också från den tiden. Våra karriärer har gått ungefär lika långt.

Själv blev han kvar i BP fram till 2004 och agerade bland annat mittback i A-laget med Nicklas Carlsson, som numera spelar i Göteborg. Han hann även med att spela en säsong med nuvarande tränaren Kim Bergstrand.

Annons

Sedan blev det spel i Odense, Landskrona BoIS och senast Stabaek som han hjälpte till ligaguld 2008.
- Jag har utvecklats mycket där. Jan Jönsson var en väldigt bra tränare och jag har mött bra spelare på träning och har utvecklats med framgången som klubben haft och fått prova på att spela europamatcher mot bland annat Valencia.

I Stabaek spelade han med ett gäng med svenskar. Bland annat skyttekungen Daniel Nannskog.
- En kanonkille. Det är lugnare i omklädningsrummet i BP kan jag säga, säger Segerström på frågan om han kommer att sakna anfallaren.

Något som lever kvar från tiden i Norge är sviterna från den korsbandsskada som han åkte på 2008. 29-åringen gjorde comeback förra sommaren men hade problem under hösten. Årets försäsong har han fått nästan helt spolierad efter att knäet svullnat upp på nytt.

Annons

På måndagen kom han in och spelade en halvtimme när BP besegrade ryska division 1-laget Mordovia i ett träningsläger på Cypern.
- Skönt att vara tillbaka men jag behöver några veckor för att nå till formen.

Han är inte ensam. BP har haft stora skadeproblem under säsongen. Men Segerström är optimist. Han väljer att lyfta en av sina gamla kompisar som nyckelspelare.
- Pablo är viktig. Han har väldigt hög högstanivå, säger han och hyllar även Miiko Albornoz, målvakten Kristoffer Nordfeldt och unge mittbackskollegan Tim Björkström.

- Men vi kan ju inte kallas för stabilt allsvensk lag ännu, säger Segerström som inte har någon klausul som gör att han kan sticka om laget åker ur.

- Nej, det är inget jag är rädd för. Det är så oerhört många spelare med stor potential här.

Publicerad 2010-03-10 kl 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto