Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Polisanmälan efter Eguren-händelsen - misstänkta kan identifieras

Allsvenskan

Personerna som hotade Sebastián Eguren fångades på film. Flera av dem ska redan gå att identifiera.
- Det stämmer, säger supporterpolisen Björn Persson.

Det var vid lunchtid på onsdagen som en grupp på cirka 15 påstådda hammarbyare trängde sig in på AIK:s träningsanläggning i Skytteholm. Enligt spelare och ledare på platsen gav de sig på nyförvärvet Eguren på ett verbalt och hotfullt sätt.

- De stod och skrek ut sitt missnöje under några minuter. Vi ställde oss i en ring runt Sebastián, men det var över ganska snabbt, säger anfallslöftet Pontus Engblom.

- Självklart är det tråkigt när sådant här händer. Däremot blev stämningen aldrig särskilt allvarlig. Det tog några minuter, sedan gick de självmant iväg. Vi hann inte bli så särskilt skärrade.

Efteråt bekräftar supporterpolisen Björn Persson att en anmälan om olaga hot upprättats. Han säger också att kollegor till honom känner igen en del av de misstänkta förövarna, från AIK:s egen videoupptagning från träningen.

Annons

- Ja, under dagen har personer här tittat på materialet, men jag själv har inte hunnit se det ännu.

Tror ni att personerna på filmen går att koppla till misstanken om olaga hot?

- Det vet jag inte. Men vi känner igen några av dem. Sedan återstår det att se om just de människorna går att knyta till något hot, säger Persson.

Hur ser hotbilden mot Sebastián Eguren ut?

- Vi är ju medvetna om att det finns en sådan och det vet AIK också.

Vad kan ni göra för att skydda Eguren?

- Det får AIK:s säkerhetsapparat i första hand ta ställning till. Om de behöver hjälp kommer vi självklart att bistå dem.

Hur pass farlig är den här gruppen av huliganer?

- Det är omöjligt att svara på gruppen som sådan, då får man titta på individnivå. Alltid vid den här typen av kontroversiella övergångar förekommer att en del folk gapar och skriker. Men det är ovanligt att det blir mycket mer än så.

Annons
Publicerad 2010-03-11 kl 00:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto