TV: United mosade Milan - klart för kvartsfinal

Två mål i Milano — och två mål i Manchester. Wayne Rooney avgjorde Champions league-åttondelsfinalen mellan Manchester United och Milan, 4—0.

1-0 Rooney 13'
2-0 Rooney 46'
3-0 Park 58'
4-0 Fletcher 88'

- När vi spelar i det här tempot är vi svårslagna, säger tränaren Alex Ferguson.

I den 13:e minuten hittade Wayne Rooney målet för första gången på Old Trafford.

Gary Neville lyfte in bollen från högerkanten och utan markering i straffområdet kunde Rooney enkelt nicka in 1—0 bakom Christian Abbiati.

Redan där blev det en kraftig italiensk uppförsbacke.

Milan ville skapa farligheter med bollar bakom Manchester Uniteds backlinjen — men allt slutade i bleka och tafatta försök.

En minut in i andra var det dags för Wayne Rooney igen.

Efter en läcker yttersida av Nani satte engelsmannen dit tvåan.

Men hemmalaget var lång ifrån nöjda.

I den 59:e minuten gjorde Park Ji-Sung 3—0 och två minuter från slutet gjorde Darren Fletcher 4—0.

- Vi kan analysera matchen på många olika vis men det enda vi inte kan komma ifrån är prestationen av United. De gjorde en riktigt bra match, säger Milans tränare Leonardo.

David Beckham byttes in i den 64:e minuten och togs emot av ett massivt jubel från publiken på hans gamla hemmaarena.

- Det var speciellt att komma tillbaka hit och jag måste verkligen tacka United-fansen, det var helt otroligt, säger han.

United: Van der Sar – Neville, Vidic, Ferdinand, Evra – Nani, Scholes, Flecther, Park, Valencia – Rooney

Milan: Abbiati – Bonera, Abate, Silva, Jankulovski – Pirlo, Ambrosini, Flamini, Ronaldinho – Borriello, Huntelaar