Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Förbundet förstår inte Dif:s journalist-bojkott

Allsvenskan

Enligt Svenska Fotbollförundet har Djurgården misstolkat disciplinnämndens beslut om att hemmapremiären ska spelas inför tomma läktare. Nu har klubben även portat journalister och övrig personal.
– Beslutet gällde bara åskådare, säger förbundets chefsjurist Krister Malmsten till fotbollskanalen.se.

Efter att beslutet om att spela hemmapremiären mot Helsingborg inför tomma läktare beslutade Djurgården att även porta journalister och övrig personal.
– Ett sätt för oss att visa solidaritet för alla trogna supportrar, sa informationsansvarige Jonas Riedel tidigare till fotbollskanalen.se.

I reglerna står det dock klart och tydligt att disciplinnämndens beslut bara gällde åskådare och inte journalister och övrig personal. Ändå är det alltid arrangören som väljer vem som ska ha tillträde till ett evenemang.
– Det är alltid upp till arrangören att avgöra vem som ska släppas in, men bara om det sker på sakliga grunder, säger Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten till fotbollskanalen.se.

Annons
– Och i det här fallet har jag väldigt svårt att se varför man inte ger medierepresentanter tillträde, men det är inget som Djurgården kan straffas för. Det är som sagt arrangören som har ansvaret.


Skulle man då teoretiskt sätt kunna porta journalister men tillåta åskådare till en allsvensk match?

– Jag vill inte uttrycka mig på det sättet. Den som arrangerar ett evenemang har rätt att sätta villkoren på vem som har tillträde, men det måste som sagt ske på sakliga grunder.

Publicerad 2010-03-16 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto