Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Lekström till Pavey: Nästa gång trycker jag upp dobbarna mot honom - se klippet här

Allsvenskan

Benny Lekströms ilska pyr fortfarande mot Kenny Pavey efter incidenten under lördagens match mot AIK på Råsunda, som hade kunnat sluta med att BP-målvaktens karriär varit över.

- Normalt har man så mycket känslor direkt efter matchen och det brukar lägga sig någon dag efteråt men jag blir fortfarande riktigt förbannad när jag ser det så här efteråt. Det är så idiotiskt det han gör, säger Lekström och syftar på när Kenny Pavey slänger sig med fötterna först in i en situation i andra havlek.

Situationen renderar i ett rött kort för Pavey, som blev utvisad men han själv menade efteråt att det inte var så farligt och att ett gult kort hade varit mer motiverat. Men Benny Lekströms missnöje mot Kenny Paveys agerande går inte att ta miste på.

BP-målvakten uppsökte klubbläkaren på måndagsförmiddagen för en närmare undersökning.

Annons
- Det är rejäla skrubbsår och det gick hål där. Jag var hos läkaren i morse och vi tog en bild också för säkerhets skull. Jag tycker själv att det kändes lite glappt i knäet men han kunde inte lägga märke till det men vi får se på onsdag då vi får se hur det ser ut på röntgenbilden.

- Himla tur att han inte hade skruv-dobb, för då hade mitt knä varit kvar i Råsundas gräsmatta.

Kenny Pavey är avstängd i nästa match men vad det verkar så kommer han inte att få någon ytterligare avstängning, något som lagkamraten Sebastian Eguren däremot riskerar.

Nu ser det ut som om Lekström kan vara tillbaka ganska snart men det hade kunnat gått riktigt illa.
- Det var som Pontus Kåmark sade i TV4:s sändning att Pavey riskerade min karriär med den där grejen. Hade jag blivit skadad och borta i tre månader borde han också blivit avstängd minst lika länge.

Annons

Ditt knä såg inte allt för vackert när blodet sipprade fram. Hann du bli rädd att det var något allvarligt?
- Med själva blodet var det inte så farligt. Men första smällen gjorde jävligt ont. Jag låg och blundade där ett tag och vågade inte kolla hur det såg ut men sen tittade jag lite och såg då att det blödde lite.

- Men kanske gjorde det dåliga underlaget sitt till också. På sidan om är det mest rivsår.

Pavey fick alltså titta på det röda kortet och Lekström tyckte att domarens agerande var bra, även om denne missade själva situationen.
- Det är därför vi har domare på matcherna som ska se sånt här. På TV är det svårt att se exakt vad som händer. Men det var bra av linjemannen att han tog det, då det var svårt för Ingvarsson att se det.

I början av augusti möts AIK och BP igen på Råsunda och om Lekström får spela då också är han förberedd på att det kan bli hårda tag.

Annons
- Nästa gång vi möter AIK och Pavey kommer ångande mot mig ska jag trycka upp mina dobbar mot honom också, så får vi se vad han tycker om det.

Men det fanns också saker att glädja sig åt för Lekström - som att han exempelvis höll nollan.
- Ja det var ju lite plåster på såren. Det är alltid kul att hålla nollan som målvakt och dessutom tog vi säsongens första poäng och vår första poäng någonsin mot AIK i Allsvenskan, så det känns positivt inför fortsättningen.

Härnäst väntar ett nytt derby. Denna gång mot Djurgården på Stadion.
- Jag hoppas underlaget är bättre där.
Nej, det ser nästan precis ut som på Råsunda...
- Ja men det är någon vecka till matchen. Vi får hoppas att det har växt tills dess. Annars är det bara ställa sig in på att det blir en skitmatch och får köra lite längre bollar. Men tyvärr passar det inte oss, då vi är ett lag som vill rulla. Det är svårt att bli ett "tjong-lag" bara sådär. Det är svårt att gå ifrån vårt spelsätt.

Annons
Publicerad 2010-03-22 kl 16:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto