Proffskollen - Zlatan hittar rätt igen

Proffskollen

Zlatan Ibrahimovic verkar ha tagit sig ur den målmässiga misär han har varit i hos Barcelona. Nu flyter målskyttet på bra igen. I övrigt slog en tidigare svensk skyttekung till på nytt i den norska ligan och i Holland gjorde två svenska superdoldisar mål. Dessutom har Fredrik Ljungberg säsongsdebuterat. Här är veckans proffskoll.

NORGE
Nästan en repris från förra matchen för Pelu när Haugesund föll med 1-4 borta mot Odd Grenland. Hade ett par bra chanser i den första halvleken, kom bort allt mer i den andra och blev utbytt i den 62:a minuten. 3/10 i betyg av VG.

John Pelu, Haugesund 3/0 (Utlånad från Rosenborg)

Benny Olsen, Hönefoss 1/0
Fick chansen från start borta mot Lilleström men det var ingen lätt match att debutera i. Lilleström vann med 6-0 och Olsen fick usla betyget 2/10 av VG. Olsen spelade samtliga 90 minuter.

Conny Månsson, Kongsvinger 0/0

Målvakts-Månsson kommer att missa större delen av säsongen på grund av ett avslitet korsband.

Bobbie Friberg da Cruz, Kongsvinger 3/0 (Utlånad från Randers i danska ligan)
90 nya minuter för sitt Kongsvinger när laget förlorade med 0-1 borta mot Tromsö. 4/10 fick han i betyg av VG.

Edier Frejd, Kongsvinger 3/1
Frejd spelade 90 minuter i bortamatchen mot Tromsö (förlust 0-1) och var bara inblandad i en rejäl situation och det var när han rensade bort bollen i samband med en Tromsö-hörna i mitten av den andra halvleken. 4/10 gav VG honom i betyg.

Marcus Andreasson, Molde, 3/0

Andreasson spelade hela matchen i Moldes försvar, utan att ställas på några större prov. 5/10 satte VG i betyg på honom.

Emil Johansson, Molde 3/0
Ex-Hammarbyaren fick chansen från start när Molde spelade 1-1 mot Start. Spelade hela matchen, utan att göra något större väsen av sig. 5/10 tyckte VG att hans 90 minuter i försvaret var värda.

Mattias Moström, Molde, 3/0
Senast utbytt i 66:e minuten. Denna gång, mot Start, fick han spela i 74 minuter innan han blev utbytt. Han kom till några fina inläggslägen som dock inte resulterade. 3/10 tilldelade VG honom i betyg.

Björn Runström, Molde 1/1 (Utlånad från danska Odense)

Skadekänning håller Runström utanför matchtruppen.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 3/0

Precis som brukligt var Dorsin inblandad i en hel del på planen. Rosenborg spelade borta mot Vålerengen och matchen slutade 0-0. Dorsin visade briljans i den 20:e minuten när han använde Freddy dos Santos som rundnings-märke. Denne var tvungen att dra svensken i tröjan med varning som följd. I 62:a minuten kom Dorsin till ett fint skottläge men planens bäste spelare, Vålerengens kanadensiske målvakt Lars Hirschfeld räddade. 5/10 blev betyget

hos VG för ett 90 minuter långt dagsverke.

Mikael Lustig, Rosenborg, 3/1
Lustig hade flera duster med Vålerengens anfallare Luton Shelton i den första halvleken men allt som oftast var Lustig vinnaren i den matchen. I den sista matchminuten gjorde han en mycket viktig undan-nickning när bollen skickades in i Rosenborgs straffområde i samband med en Vålerengen-frispark. 5/10 ansåg VG att hans insats var värd.

Rade Prica, Rosenborg, 3/1
Lämnade planen för andra matchen i följd utan att ha gjort mål. Hade ett par fina nick- och skottlägen mot Vålerengen (0-0) men inget var tillräckligt farligt för att resultera 4/10 satte VG i betyg.

Daniel Örlund, Rosenborg 3/0

Nu har Örlund hållit nollan också för sin nya klubb Rosenborg. Mot Vålerengen hade han inget avancerat att bestyra förrän i den allra sista matchminuten, då Luton Shelton fick ett skottläge men Örlund sträckte ut sin nästan två meter långa kropp i sin fulla längd och räddade. 5/10 satte VG i betyg.

Panajotis Dimitriadis, Sandefjord 2/0
Sånär som på några sekunder spelade Dimitraidis 90 minuter också i säsongens andra match när Molde mött Sandefjord (3-1). Gjorde inget större avtryck i övrigt och VG tyckte att hans insats räckte till 4/10.

Johan Andersson, Stabaek, 3/2
Denna gång blev det inget mål för Andersson men han samlade ändå på sig en assistpoäng, då han spelade fram Mikkel Disekrud till dennes kvitteringsmål till 1-1 i mötet med Ålesund (2-2). Spelade i övrigt med stort självförtroende, då han själv tog skott och försökte med luriga instick och välplacerade inlägg. 6/10 gavs han i betyg av VG.

Pontus Farnerud, Stabaek, 3/1
Blev den som räddade poängen åt Stabaek genom ett mål i den allra sista minuten mot Ålesund. Från 16 meters håll drämde han in bollen distinkt och satte den lågt bakom Vålerengens målvakt Anders Lindegaard. Hade också ett bra skott i den 25:e minuten och en bra nick i den 50:e. 5/10 fick Farnerud i betyg av VG.

Daniel Nannskog, Stabaek, 3/1

Inget mål av Nannskog mot Ålesund. Hade dock ett par riktigt bra chanser, varav en volley i den 37:e minuten, då bollen smet någon meter utanför stolpen. 5/10 satte VG i betyg på Nannskogs insats.

Joel Riddez, Strömsgodset, 3/0
90 minuter för Riddez när Strömsgodset vann med 2-1 mot Viking Stavanger. Utmärkte sig inte nämnvärt och VG tilldelade honom 5/10 i betyg.

Fredrik Björck, Trömsö, 3/0
Stabil försvarsinsats av Björck som hjälpte laget hålla nollan när Kongsvinger slogs tillbaka med 1-0. 5/10 satte VG i betyg på försvarsklippan.

Marcus Sahlman, Tromsö, 0/0
Fick finna sig i att vara avbytare när Tromsö vann med 1-0 mot Kongsvinger på hemmaplan.

George Mourad, Tromsö 0/0
Satt med på avbytarbänken under samtliga 90 minuter när Tromsö vann med 1-0 mot Kongsvinger.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 3/2
Mål för andra matchen i följd för Ingelsten, när han precis som senast inledde lagets målskytte. Denna gång gjorde han 1-0 när Viking vann med 2-1 mot Strömsgodset. 6/10 fick han i betyg av VG.

Daniel Arnefjord, Ålesund 3/1
I den sista minuten av den första halvleken gick Arnefjord till väders på en hörna men nicken blev allt för tam för att kunna resultera. I den 79:e minuten fick han titta på domarens gula kort efter att han gått för hårt fram mot Mikkel Diskerud. 5/10 av VG.

Johan Arneng, Ålesund 3/0
Precis som senast kom Arneng starkt i den andra halvleken och det var också han som låg bakom Ålesunds ledningsmål mot Stabaek till 2-1. Han lurade sig förbi försvararen Mårten Skjönsberg och inne i straffområdet kom Magnus Sylling Olsen löpande i exakt rätt ögonblick och hade bara att sätta foten till bollen och rulla in den i bortre hörnet. VG var dock sparsamt när det gäller betyget och Arneng fick nöja sig med 4/10.

DANMARK
En ledbandsskada lär hålla honom borta till ungefär i slutet av april.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 19/2

Jon Jönsson, Bröndby, 6/1
I mitten av förra veckan spelade Bröndby mot Köge och förlorade med 1-3. Jönsson fick hoppa in under de sista fem minuterna. Började på bänken borta mot Sönderjyske (seger 3-1) i helgen men fick hoppa in redan i den 39:e minuten när Mikkel Bischoff tvingades utgå på grund av en skada.

Mikael Nilsson, Bröndby, 20/1
Spelade 90 minuter i försvaret i förlustmatchen mot Köge i veckan. I helgen inledde han Bröndbys målgörande i bortamatchen mot Sönderjyske (seger 3-1) när han med ett kraftfullt skott stänkte in 1-0 i den elfte minuten efter att han följt med upp i ett anfall och hamnat utanför straffområdet, då bollen hamnade hos honom efter en misslyckad bortrensning av Sönderjyskes försvar.

Samuel Holmén, Bröndby, 17/3
Gjorde Bröndbys enda mål när laget föll med 1-3 hemma mot Köge i mitten av förra veckan. Han dök upp i straffområdet och snappade upp ett inlägg från vänster och avslutade resolut bakom Köges keeper Lars Bjerring. I helgen blev det 90 nya minuter på Bröndbys mittfält när laget vann med klara 3-1 mot Sönderjyske.

Alexander Farnerud, Bröndby, 21/3
Spelade i 90 minuter i förlustmatchen mot Köge men insatsen var bedrövlig. Genomusla betyget -3/12 fick han av sporten.dk. När sedan Henrik Jensen tog över som ny tränare hos Bröndby i torsdags efter att Kent Nielsen fått sparken, det gick det direkt ut över Farnerud, som fick ta plats på avbytarbänken. Farnerud blev kvar på bänken matchen igenom mot Sönderjyske (seger 3-1).

Andreas Klarström, Esbjerg, 22/0
Spelade från start men byttes ut med fem minuter kvar när Esbjerg förlorade hemma mot Odense i mitten av förra veckan. I helgen blev det på nytt spel från start för Klarström mot Randers (förlust 0-4) men utgick i den 69:e minuten, då Esbjergs tränare slängde in all offensiv kraft han hade på bänken för att förhindra det fria fallet. Randers hade ledningen med 3-0 när Klarström fick lämna planen.

Martin Fribrock, Esbjerg, 0/0
Opererades i december och räknar inte med comeback denna säsong.

Mikael Rynell, Esbjerg, 13/0
Inget inhopp för Rynell varken när Esbjerg förlorade med 1-2 mot Odense i förra veckan och med 0-4 mot Randers i helgen.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 5/0

Tillbaka i matchtruppen i helgen efter att ha varit utanför densamma i de senaste matcherna och fick göra det längsta inhopp han gjort under sin tid i klubben. Redan i den 63:e minuten byttes ”Dr Jones” in men han såg rejält rostig ut och förmådde inte förändra matchbilden nämnvärt. Näst lägst betyg,
02, satte sporten.dk.

Johan Wiland, Köpenhamn, 17/0
Mot Nordsjälland i förra veckan fick han släppa in sina två första mål under 2010 när laget förlorade med 0-2. Fjärde nollan efter omstarten blev det dock för Wiland när FCK spelade 0-0 borta mot AGF Århus i helgen.

Mikael Antonsson, Köpenhamn, 19/1
Lårproblem hindrade Antonsson från spel mot Nordsjälland i förra veckan och mot Århus i helgen.

Peter Larsson, Köpenhamn, 11/0
I Antonssons frånvaro har Larsson fått chansen i startelvan igen. Spelade från start och i 90 minuter mot både mot Nordsjälland och Århus.

Oscar Wendt, Köpenhamn, 23/1

Wendt spelade 90 minuter när FCK föll med 0-2 mot Nordsjälland och gjorde en ny stabil insats när FCK spelade 0-0 mot Århus.

Dino Avdic, Köge 0/0

Alltjämt utanför Köges matchtrupp.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 21/0
Stabil insats i försvaret när Nordsjälland skrällde på Parken i veckan genom att vinna med 2-0 mot FCK. I helgen fick han sånär vara med om en ny seger när Nordsjälland spelade 1-1 mot Ålborg. Ålborgs mål kom nämligen på tre minuters stopptid. Blev varnad i den 63:e minuten.

Rawez Lawan, Nordsjälland, 22/7
Lawan spelade första halvlek mot FCK i torsdags men var inte alls lyckosam och utsågs till banans sämste spelare av sporten.dk som tilldelade honom betyget 4. Lawan är inne i en tung period just nu och fick mot Ålborg i helgen inte ens spela från start. Byttes in i den 72:a minuten.

Pierre Bengtsson, Nordsjälland 11/0
Ser ut att ha spelat till sig en ordinarie plats hos Nordsjälland, då han fick 90 nya minuter på planen mot både FCK och Ålborg.

Abbas Hassan, Ålborg, 1/0
Reservmålvakt på nytt när Ålborg vann med 1-0 mot Silkeborg i torsdags och i helgen spelade 1-1 mot Nordsjälland.

Louay Chanko, Ålborg, 22/2
Fick börja på bänken när Ålborg spelade mot Silkeborg i torsdags. Hoppade in i den 74:e minuten. Spelade i helgen från start när Ålborg mötte Nordsjälland och spelade 1-1.

Andreas Johansson, Ålborg, 23/5
Verkar ha funnit ny nåd hos tränaren Magnus Pehrsson, då han på fick chansen från start mot Silkeborg. Han tackade för förtroendet och gjorde matchens enda mål i den 55:e minuten. Spelade 90 minuter i den matchen och fick 90 nya i helgen mot Nordsjälland, dock utan att göra allt för stort väsen av sig.

HOLLAND
Kennedy Bakircioglü, Ajax, 8/2

Utanför Ajax trupp när laget vann med 3-0 mot Groningen.

Rasmus Lindgren, Ajax, 6/1
Kvar på Ajax skadelista, vilket gjorde att han också missade segermatchen mot Groningen.

Rasmus Elm, AZ Alkmaar 19/3
Fanns inte med i matchtruppen när Alkmaar vann med 3-2 hemma mot Heracles.
Spelade hela matchen mot Heracles när Alkmaar vann med 3-2.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 18/1

Andreas Granqvist, Groningen, 27/6
Tillbaka i startelvan efter sin avstängning när Groningen förlorade med 0-3 mot Ajax.

Fredrik Stenman, Groningen, 25/1
Spelade tillsammans med Granqvist i backlinjen i förlustmatchen mot Ajax.

Petter Andersson, Groningen, 0/0
Alltjämt på Groningens skadelista.

Viktor Elm, Heerenveen, 23/4

Missade förra matchen på grund av skadekänning. I helgen mot Roda (förlust 2-4) fick han börja på bänken men hoppa in efter en timmes spel. Hann inte göra några större avtryck.

Philip Haglund, Heerenveen 8/0
Började på bänken i bortamatchen mot Roda men fick hoppa in redan i halvtid, då han löste av norrmannen Christian Grindheim.

Samuel Armenteros, Heracles 9/1
19-åringen har nu gjort sitt första mål i Eredivisie när han gjorde kvitteringsmålet till 2-2 i förlustmatchen mot Alkmaar (2-3). Målet gjorde han i den 79:e minuten. Då hade han hoppat in i den 67:e minuten, eftersom han började matchen på avbytarbänken.

Erton Fejzullahu, NEC Nijmegen, 25/2
Spelade från start i hemmamatchen mot Feyenoord (0-0). Hade i 24:e minuten en fin chans att avgöra matchen men brände sitt fina läge i straffområdet. Spelade fram Saidi Ntibazonkiza i den 73:e minuten men denne förmådde heller inte att spräcka ålnollan. Ex-Mjällbyiten byttes ut i den 84:e minuten.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 29/0
Släppte in två mål borta mot VVV Venlo men det gjorde inte så mycket, då PSV gjorde fyra mål framåt.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 28/13
Spelade från start mot VVV Venlo men hade en motig första halvlek och byttes ut redan i paus. Blev dessutom varnad i den 38:e minuten.

Lasse Nilsson, Vitesse, 26/7
Nilsson fick chansen från start när Vitesse besegrade Willem II med 2-1. I den 73:e minuten vid ställningen 1-1 hade han ett skott i ribban. Blev utbytt tre minuter senare mot Santi Kolk. Inbytte Kolk behövde bara två minuter på sig för att avgöra matchen.

Emra Tahirovic, MVV Maastricht 5/1
Utanför laget när Maastricht vann med 2-1 mot Fortuna Sittard i fredags och när laget föll med 1-2 mot FC Emmen på måndagskvällen.

Demba Traoré, Fortuna Sittard 29/9
Nionde målet för säsongen för Traoré när han i den 43:e minuten gjorde 1-0 för Fortuna Sittard mot FC Omniworld i en match som slutade 2-2.

TYSKLAND
Inget inhopp för Berg när Hamburg föll med 0-1 mot Borussia Mönchengladbach.

Marcus Berg, Hamburg, 25/4

Rasmus Bengtsson, Hertha Berlin, 6/0
På nytt en bänkplats från start när Hertha Berlin spelade mot Borussia Dortmund. (0-0) men byttes in den 62:a minuten. Spelade för kort tid för att få betyg hos kicker.de.
Efter den skrala insatsen i omgången innan fick inte Rosenberg lämna avbytarbänken när Werder Bremen vann med 4-2 mot Nürnberg.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 17/1

Per Nilsson, Hoffenheim, 7/0
Kvar på avbytarbänken matchen igenom när Hoffenheim spelade 1-1 mot Freiburg.

Matias Concha, Bochum, 20/0
Återigen spel från start och i samtliga 90 minuter för Concha när Bochum föll med 1-2 mot Eintracht Frankfurt. 5,5/6 blev betyget hos Kicker.de.

Andreas Johansson, Bochum, 13/0
Spelade också från start mot Eintracht Frankfurt men byttes ut med kvarten kvar. Ex-HBK:aren fick betyget 5/6 av kicker.de. Hann också med att bli varnad strax före halvtidspausen.

Andreas Dahlén, Hansa Rostock 6/2
Inget mål för Dahlén denna gång, då Hansa Rostock föll med 0-2 mot St Pauli. Men ändock en bra insats av Dahlén på sin nya mittfältsposition. 3,5/6 blev betyget hos kicker.de.

Ezad Razic, Oberhausen 4/0

Spelade från start när Oberhausen vann med 2-1 borta mot Paderborn. Byttes ut i den 69:e minuten.

ENGLAND
Blandade och gav rejält i onsdags i förra veckan när Blackburn vann med 2-1 mot Birmingham. Hade en dust med två minuter kvar av matchen med Sebastian Larsson som han gick vinnande ur. 7/10 gav Skysports honom i betyg och omdömet "stred bra på vänsterbacksplatsen". Mot Burnley i helgen rönte Olsson stor uppmärksamhet i media, där han anklagats för att ha filmat till sig en straffspark, som visade sig bli matchavgörande. Olsson hade annars en riktigt bra eftermiddag, där han dels hade ett mål inne som blev bortdömt för
offside och dels en boll i ribbans underkant. Skysports ansåg att han var bäste spelare på planen och tilldelade honom enormt fina betyget 8/10. "Rovers största hot" satte Skysports som omdöme om svensken.

Johan Elmander, Bolton, 20/3
Hade chansen att ge Bolton ledningen i helgens match mot Manchester United (förlust 0-4) men Edwin van der Sar gjorde en blixtrande reflexräddning på

Elmanders skott i den 27:e minuten. Hade i övrigt flera fina chanser men hade ändå svårt att få till avsluten. Byttes ut i den 73:e minuten mot publikfavoriten Ivan Klasnic. 8/10, bäst av alla i Bolton, ansåg Skysports att Elmanders insats var värd "Jobbade hårt och hade några halvchanser" blev omdömet.

Sebastian Larsson, Birmingham, 24/4

Började på avbytarbänken mot Blackburn i onsdags (förlust 1-2) men hoppade in i den 74:e minuten. Hade i den 88:e minuten en hård närkamp med Martin
Olsson, där Larsson kände sig tvingad att dra Olsson i tröjan för att stoppa dennes framfart. Spelade för kort tid för betyg. Mot Arsenal i helgen fick han finna sig i att tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Martin Olsson, Blackburn, 14/0

David Elm, Fulham 6/1
Utanför matchtruppen när Hull blev allt för svårt på bortaplan. (förlust 0-2).

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0 (11/0 för Derby)
Satt hela matchen på avbytarbänken när Fulham föll med 0-2 mot Hull.

Astrit Ajdarevic, Hereford, 0/0
Utlånad från Leicester till Hereford i League 2. Fanns med i truppen i bortamatchen mot Chesterfield (seger 2-1) men fick sitta hela matchen på avbytarbänken.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0

Ännu utanför A-truppen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 35/4

Vadproblemen stoppade honom i onsdagsmatchen mot Coventry (seger 1-0). Var tillbaka i helgen i bortamatchen mot Reading (1-1) men spelade vårdslöst i ett par situationer som skapade rubriker i England. Han undgick dock att bli varnad.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0 (4/0 för Exeter)
Har ännu inte hittat någon ny klubb att spela för, utan hoppas alltjämt på en ny utlåning.

FRANKRIKE

Lyon möter Bordeaux i Champions League denna vecka och det innebar att några av lagets bästa spelare fick vila mot Grenoble (seger 2-0) i fredags och en av dessa var Källström.

Petter Hansson, Rennes, 25/1
Rennes följde upp 4-1-segern senast med att vinna med klara 3-1 mot Le Mans på bortaplan. Hansson spelade 90 minuter på sin sedvanliga mittbacksposition. 6/10 satte L'Equipe i betyg på hans insats.

Kim Källström, Lyon, 22/3

ITALIEN
Skadeproblem hindrade Ekdal från att delta i Sienas 0-0-match mot Genoa.

Albin Ekdal, Siena, 21/1

Andreas Landgren, Udinese, 0/0
Ingen Landgren med i matchtruppen när Udinese föll med 1-4 mot Fiorentina. Två raka förluster med totalt åtta insläppta mål kan göra att förutsättningarna för att Landgren ska få chansen i försvaret har ökat.

Sebastian Carlsén, Inter 0/0

Utanför matchtruppen mot Palermo (oavgjort 1-1).

Elmin Kurbegovic, Novara 3/0

Utanför Novaras matchtrupp.

Thomas Magnusson, Taranto 0/0

Uppehåll i Lega Pro 1 (tidigare Serie C) denna helg.

SPANIEN
Nu har Zlatan fått upp ångan igen vad gäller målskyttet. Tre mål i tre raka matcher. Han följde upp straffmålet från förra helgen med att göra 1-0 när Barcelona vann med 2-0 mot Osasuna på onsdagen. 6/10 gav goal.com honom i betyg och ansåg att han trots målet gjorde en svag insats och såg inte ut att hänga med i tempot. På lördagen när Barcelona spelade borta mot Mallorca och vann med 1-0 gjorde han matchens enda mål i den 63:e minuten. 7/10 satte goal.com i betyg på honom och tongångarna var mer positiva. "På rätt ställe vid rätt tidpunkt och visade på fin "touch" under hela matchen".

Henok Goitom, Almería, 17/1
Bänkad efter den tunga insatsen förra helgen när Almeria mötte Real Zaragoza. Inbytt först i 90:e minuten. Tillbaka i startelvan när Almeria i helgen mötte Osasuna och förlorade med 0-1. Goitom var tämligen anonym i matchen.

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, 23/15

GREKLAND
Spelade hela matchen mot Panonios (oavgjort 1-1).

Mattias Bjärsmyr, Panathinaikos, 15/0

Alltjämt svårt att ta en plats i startelvan för den tidigare Blåvitt-spelaren. Denna gång mot Atromitos på bortaplan (seger 3-0) fick han hoppa in med sex minuter kvar av matchen.

Olof Mellberg, Olympiakos 24/2
Skadekänning gjorde att Mellberg stod över matchen mot Xanthi (0-0)

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 25/2

Jonas Sandqvist, Atromitos, 0/0
Ännu inte med i matchtruppen hos Atromitos, som förlorade med 0-3 mot Panathinaikos.

Markus Jonsson, Panionios 5/0
Tillbaka i startelvan mot AEK Aten och spelade i 90 minuter. Dock helt felaktigt uppsatt som målvakt hos den brittiska sportnyhetsbyrån PA Sports.

Björn Enqvist, Veria 20/1
Spelade hela matchen mot PAONE (förlust 0-2) förra helgen.

CYPERN

Apollon spelar mästerskapsserie och föll i den första matchen med 0-2 mot Anorthosis. Tyvärr har det inte gått att få fram uppgifter om Lais medverkan.

Valentino Lai, Apollon Limassol 6/0

TURKIET
Får vänta på sin debut en tid in på 2010 efter sin senaste operation.

Ayranci Sinan, Genclerbirligi, 0/0

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 17/2
Inget spel för Harbuzi när Genclerbirligi vann med 1-0 hemma mot Diyarbakirspor

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 5/1

Mötte Besiktas på bortaplan i helgen och fölorade med 2-3. Något spel blev det inte för Zengin.

Erkan Zaglik, Kocaelispor 3/0

Inget spel för Zaglik när Kocaelispor föll med 0-2 mot Konyaspor på hemmaplan.

SCHWEIZ

Letar ny klubb för tillfället.

Dusan Djuric, FC Zürich, 21/6

I veckan föll Zürich med 1-4 borta mot Basel och Djuric byttes ut i den 67:e minuten. 4/6 i betyg av sport.ch. Djuric spelade på nytt 90 minuter på sin yttermittfältsplats. Drog på sig en varning för osportslighet i den 72:a minuten. 5/6 i betyg av sport.ch.

Andres Vazques, FC Zürich, 3/1

Behrang Safari, FC Basel, 23/1
Spelade 90 minuter både i onsdags mot Zürich (4-1) och i helgen när Basel spelade 2-2 mot Sion på bortaplan. 5/6 i betyg av sport.ch mot Zürich och det något bättre betyget, 4,5/6 i betyg av sport.ch.

ÖSTERRIKE
Salzburg utklassade Mattersburg och hade 6-0 redan efter 69 minuters spel. Gustafsson fick dock släppa in ett mål i den 78:e minuten.

Eddie Gustafsson, Salzburg, 26/0

SINGAPORE
Säsongens första mål för Sandberg när hans lag Armed Forces vann med 3-0 mot Albirex Niigata. Sandberg var den som gjorde 3-0 i den 61:a minuten.
Blev sedan utbytt i den 76:e.

Niklas Sandberg, Armed Forces 6/1

USA
Spelade från start och i 60 minuter när Seattle vann med 2-0 i premiären mot Philadelphia. Ljungberg låg bakom lagets 2-0-mål, då han slog en hörna i vars efterdyningar det blev mål.