Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Så blev Toumas mottagande i comebacken på Stadion

Allsvenskan

DJURGÅRDEN - BROMMAPOJKARNA 0-0

Både Djurgården och Brommapojkarna var i skriande behov av en seger. Men fick lämna derbyt utan ens ha gjort mål.

Gladast var i stället Sharbel Touma, trots ett blandat mottagande i comebacken.

Det har varit en av de mer uppmärksammade värvningarna i Stockholm de senaste åren. Sharbel Touma, som lämnade Djurgården för AIK en gång i tiden, är tillbaka där han började sin allsvenska karriär.

Många Djurgårdssupportrar har fortfarande svårt att acceptera klubbytet 1999, hur gynnsam affären än var för klubben. Men när Touma väl klev in på planen i den blårandiga tröjan igen, i den 81:a minuten, blev mottagandet, trots försnacket, en värmande applåd.

Annons

Då gjorde det inget att han under uppvärmningen nedanför Djurgårdsklacken hade kunnat få höra både det ena och det andra. Om han hade lyssnat.

- Det negativa det rubbar inte, det har det inte gjort under hela min karriär. Jag hörde de positiva ropen och det var helt fantastiskt, säger Touma, som senaste säsongen spelade i grekiska Iraklis.

- Jag var inne i spelet, det var fokus på plan även när jag sprang längs sidlinjen, så jag hörde inget negativt.

Det kanske han i efterhand i stället får höra av tränaren Lennart Wass. Djurgårdstränaren var inte särskilt nöjd med sitt lag efter 0—0-matchen.

- Vi är inte kloka nog utifrån planens beskaffenhet utan spelar lite naivt mot ett tufft och aggressivt BP, summerar Wass.

- BP dominerar matchen lite grann.

Särskilt mycket skönspel, i den mån det var möjligt på den slitna gräsmattan på Stockholms stadion, blev det inte på onsdagskvällen.

Annons

Djurgården hade ett par halvbra försök, men av de få avsluten gick än färre på mål. Men det fanns ändå ansatser till spel, inte minst från gästande Brommapojkarna.

Gräsmattan kan man inte göra något åt, konstaterar BP-tränaren Kim Bergstrand, som ändå gav sitt lag godkänt för insatsen.

- Man kan lätt säga att det inte är någon skräll att det inte görs mål på de här planerna. Å andra sidan räcker det ju med ett, säger han.

De goda intentionerna till trots har de tre allsvenska Stockholmslagen, med regerande mästaren AIK i spetsen, haft en usel säsongsstart.

Efter tre omgångar har de tagit fem poäng och gjort två mål. Tillsammans.

TT

Publicerad 2010-03-31 kl 22:05
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto