Nyförvärv räddade Hammarby från cupfiasko

Hammarby var nere för räkning – men reste sig på nio. Tidigt 0-2-underläge i Svenska cup-mötet mot Värmdö blev till slut till en 3-2-seger efter fölängning för Bajen.

Efter 90 ordinarie minuters spel ledde division 2-laget Värmdö med 2-1, då klev Hammarbys glödhete anfallare Linus Hallenius fram.

I matchens 93:e minut skickade Hallenius in kvitteringsbollen som räddade en förlängning för Bajen. Väl där tog det bara en minut innan vintervärvningen Tobias Holmqvist gjorde matchavgörande 3-2 inför rekordpubliken 1 680 åskådare på Värmdövallen. Det var Holmqvists andra mål för dagen.

Noterbart i övrigt är att Hammarbys mittfältsstjärna Simon Helg haltade under matchens slutminuter.

Publicerad 2010-04-17 kl 23:16