Nani fixade Uniteds seger - med superdelikatess

Med Wayne Rooney skadad fick Nani axla Uniteds hjälteroll. Och som han gjorde det. Portugisen sänkte Tottenham med en delikat lobb, och fixade dessutom straff.

1-0 Giggs 58' (str)
1-1 King 70'
2-1 Nani 80'
3-1 Giggs 85' (str)

Efter en förhållandevis tillknäppt första halvlek kom United ut med spring i benen till andra. Och med knappt timmen spelad fick hemmalaget utdelning. Berbatov klackade fram Evra i straffområdet, denne vek snyggt åt vänster - och Spursbacken Ekotto hann inte med i svängarna.

Klar straff - som Ryan Giggs slog in i målvaktens högra hörn.

Men ledningen hade kort hållbarhet. Vid en hörna i den 70:e minuten hoppade en omarkerad Ledley King upp med pannan riktad mot bollen. Nicken var hård och välplacerad - men borde ändå inte ha varit omöjlig för Rafael att rensa undan. Han bestämde sig dock för att testa en konstspark, vilket misslyckades kapitalt och kvitteringen var ett faktum.

Sedan började Nani showa. Inhoppande Macheda serverade portugisen som svarade för en lika kylig som perfekt chipp över Heurelio Gomes. Sagolikt snyggt, 2-1 United. Och bara fem minuter senare dribblade samme Nani in i straffområdet, ordnade fram en ny straff som Giggs förvaltade lika säkert som sin första.

Efter mötet tar United över serieledningen från Chelsea som dock har en match mindre spelad. Tottenham å sin sida har två poäng till godo på Manchester City i striden om den fjärde och sista Champions League-platsen. Men City kan gå om vid seger mot Arsenal på lördagen.

Nämnvärt är att yttermittfältaren Aaron Lennon gjorde comeback i Tottenham. När han byttes in efter dryga timmen, markerades slutet på en fyra månader lång skadefrånvaro.

Manchester United: Van der Sar - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Valencia, Fletcher, Scholes, Giggs, Nani - Berbatov

Tottenham: Gomes - Assou-Ekotto, Dawson, King, Bale - Bentley, Huddlestone, Palacios, Modric - Defoe, Pavlutjenko.

Publicerad 2010-04-24 kl 16:01