TV: Åtvidaberg slog Blåvitt - första allsvenska segern på 28 år

Knappt en och en halv match - sedan var det kört igen. Tobias Hyséns skadeelände fortsätter. Liksom IFK Göteborgs problem. Åtvidaberg vann med 2-1 (0-0) på Kopparvallen.

Landslagsanfallaren har fått en hemsk start på säsongen. Han missade två matcher matcher men var tillbaka i IFK Göteborgs 5-1-överkörning av Elfsborg hemma på Gamla Ullevi förra helgen. Där fick han en rejäl smäll på knäet efter kollisionen som gav Ante Covic rött kort.

Redan efter dryga halvtimman var det kört igen. Hysén slog upp lårskadan han fick för några veckor sedan.
Bara några minuter tidigare hade dessutom mittbacken Fredrik Risp tvingats lämna Kopparvallen, skadad han också.

Motgångarna fortsatte när Henrik Gustavsson knep Hjalmar Jonssons illa placerade straff i 48:e minuten sedan Alberis da Silva fällt Jacob Johansson.

Och än värre:
Nigerianen Etuwe Prince Eboagwu - i sin första allsvenska match från start - knoppade in Åtvidabergs ledningsmål på Kristian Bergströms frispark med en dryg halvtimma kvar.

Robin Söder, Hyséns ersättare, kvitterade när han nickade in Stefan Selakovic hörna efter 71 minuter.
Men Åtvidaberg fick sista ordet och tog säsongens första seger. Haris Radetinac spelade fram inhopparen Dejan Doslic som fälldes av Ragnar Sigurdsson.
Straffen tog vänsterbacken Jesper Arvidsson. Kim Christensen var på bollen, som smet in via stolpen.