Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Petter Andersson blickar mot nästa säsong: Lyssnade inte på kroppen senast

Andra ligor och cuper

I januari 2009 skadade Petter Andersson korsbandet första gången, nu rehabtränar han för att komma tillbaka efter nästa knäskada.

Petter Andersson lämnade Hammarby för Groningen sommaren 2008 men efter ett halvår – där Andersson tagit sig i in i Lagerbäcks landslagstrupp och Groningens startelva – skadade han korsbandet. När i upptakten av årets säsong skulle göra comeback blev det bara 14 minuters spel innan han ådrog sig samma skada igen. Under de 14 minuterna hann han dessutom göra ett mål.

Nu pågår arbetet inför nästa säsong.
- Det har ju gått fem månader nu sedan operationen och normalt ska det ta sex till nio månader innan man kan köra för fullt. Senast var jag tillbaka efter sex månader men det gick ju inte så bra när jag spelade min match. Man får väl räkna med att det tar lite längre tid den här gången.

Annons

Skyndade du för mycket senast?
- Tidsmässigt så vet jag inte om det var för snabbt, men innerst inne så var jag inte så nöjd med knäet som man egentligen ska vara. Jag litade inte fullt ut på knäet och det var en del saker som jag inte var nöjd med. Men jag var för sugen på att spela fotboll så jag lyssnade inte tillräckligt på kroppen.

- Det är omöjligt att säga om det var för tidigt eller inte, men det gick ju sönder så det kanske säger lite.

Är det ensamt att träna för sig själv hela tiden?
- Jag är på arenan varje dag men när de andra tränar så är vi några stycken som går på gym istället. Det är inte så kul men jag börjar ju bli väldigt rutinerad på rehabbiten så det är inte så farligt. Det har ju blivit en hel del repetitioner av en del övningar nu och det är väl både bra och tråkigt. Lite less är man och jag längtar ju till den dagen jag kan spela en match igen.

Annons

- Jag åker hem till Stockholm igen på måndag och sedan hoppas jag att jag får en bra sommar med mycket träning inför nästa säsong. Nu vill jag bara att det ska bli bra snart, annars får man väl skita i allt ihop.

Publicerad 2010-04-30 kl 16:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto