Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mjällby tror på Celtic-jobb - AIK inte akutellt

Andra ligor och cuper

AIK-fansen kan sluta hoppas. Johan Mjällby tränar hellre Celtic än återvänder till Råsunda i sommar.
- Det här jobbet är betydligt intressantare just nu, säger han till fotbollskanalen.se.

nappt hade Mikael Stahre flyttat till grekiska Panionios och sportchef Björn Wesström ersatt honom – förrän ryktena tog vid kring månadsskiftet. Legendariske mittbacken Johan Mjällby pekades ut som näste man att leda Stockholmslaget – och tycktes inte helt avvisande när ämnet kom på tal i olika intervjuer.

Men en månad senare låter det annorlunda. Vårsäsongen med Celtic, där 39-åringen vikarierat som assisterande manager, var formidabel. Styrelsen diskuterar som bäst om han och Neil Lennon ska få nytt förtroende över nästa säsong.

- Självklart är vi med i matchen i alla fall. Inget snack om det. Vi hjälpte till att ordna en hundraprocentig avslutning i ligan, med åtta raka omgångar utan förlust. Det har inte Celtic upplevt på mycket länge, säger Mjällby.

Annons

Han känner sig nöjd över sin och Lennons prestation så här långt, och räknar med att få besked om framtiden inom någon vecka.

- Man kan lugnt säga att vi fått laget att fungera bättre än tidigare. Men det är klart, rutinen har vi väl inte riktigt, jämfört med andra som kan vara aktuella för uppdraget. Så det är upp till de som bestämmer i klubben. Vill de välja erfarenhet - eller nytt blod med hunger och passion?
- Det skulle vara enormt roligt med en fortsättning. Men annars har det här varit en nyttig upplevelse som jag har lärt mig mycket av, säger Mjällby.

Enligt honom har han och AIK inte fört några arbetssamtal överhuvudtaget den senaste tiden.

- Inte alls, inte alls. Jag har ju klart och tydligt deklarerat att jag vill fokusera på det här i Skottland. Dessutom är jag övertygad om att de satsar på Björn Wesström framöver. Som supporter vill jag naturligtvis att det ska gå bra för AIK - och så länge det gör det behöver de ju inte kontakta mig.

Annons

Ifall både AIK och Celtic gav dig anbud om att ta över som tränare – hur hade du valt då?
- Självklart skulle det vara väldigt roligt med AIK. Men jobbet i Skottland är just nu betydligt intressantare. Jag har fortfarande chansen att lära mig mycket av Neil som kommit längre i sin tränarkarriär. Och för egen del tror jag att det passar mig bättre att börja som assisterande.

Och så kan du återkomma till AIK lite längre fram, som huvudtränare i stället?
- Det får vi se. Det är bara ett hypotetiskt resonemang och ganska ointressant att prata om nu. Jag lever bara för stunden och tänker inte ens på AIK. Däremot går jag gärna på matcher och är väldigt glad om det går bra för dem, men jag kommer inte att vara tränare för AIK framöver.

Inte till sommaren heller med andra ord?
- Nej, det tror jag absolut inte. Jag hoppas ju att det går bra för dem i allsvenskan så att de slipper ringa (skratt).

Annons
Publicerad 2010-05-11 kl 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto