Miran Burgic gjorde hattrick mot Åtvidaberg i sitt sista framträdande i AIK-tröjan. Ett perfekt avsked som gladde tränaren Björn Wesström.

- Om man ska sluta ska man göra det med klass och det gjorde verkligen Miran, säger Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

I kvällens match mot Åtvidaberg gjorde Miran Burgic sitt sista framträdande i AIK-tröjan innan han släpps på free transfer. Slovenen tog tillfället i akt och tackade supportrarna med ett hattrick.

– Det kunde inte ha blivit bättre. En perfekt avslutning, sade Burgic till PPV.

Burgic som tagits ut i Sloveniens preliminära VM-trupp har naturligtvis som målsättning att slå sig in i den slutgiltiga VM-truppen och efter kvällens insats i 4-1 segern mot Åtvidaberg lär hans VM-aktier ha stärkts.

Han skulle egentligen varit på VM-läger med Slovenien redan i dag, men i sista stund lyckades han övertyga förbundskaptenen Matjaz Kek att få spela den sista matchen innan VM-uppehållet och tur var väl det för AIK.

Redan i den fjärde minuten höll sig Burgic framme och placerade in ledningsmålet. Tio minuter senare rullade han in sitt andra mål för kvällen efter att ha blivit friställd av Bojan Djordjic - AIK visade från start att det inte var aktuellt med ännu ett poängtapp på Råsunda och Björn Wesström tackar de 21 084 supportrarna på plats för den positiva starten.

- Vi får en bra start av publiken på Råsunda. Det var inte bara vi mot Åtvidaberg, det var hela Råsunda mot dem - det hjälpte. Sen får vi utdelning efter fem minuter och det gav oss ett försprång som vi byggde vidare på, säger han.

ÅFF hade svårt att skapa något överhuvudtaget i första halvlek - första avslutet mot mål dröjde ända till den 30:e minuten och bollinnehavet 61-39 till AIK:s fördel talade sitt tydliga språk.

Men i andra halvlek fick man tag i en livlina, reducerat i den 63:e minuten genom Paulus Roiha - ÅFF:s första skott på mål i matchen. Och kvitteringen kom sånär också men Oscar Möllers avslut tog i stolpen.

- De skapar egentligen ingenting fram tills de gör mål. De gör målet på en hörna och efter det ger vi dem lite för mycket utrymme och tillåter dem att slå någon hörna för mycket, analyserar Wesström.

När matchuret slagit nittio minuter kunde istället Burgic avgöra och fullborda sitt hattrick då han rullade in 3-1 på straff. Och på stopptid direktsköt Kevin Walker in slutresultatet 4-1. Ett mål som innebär att AIK går förbi Åtvidaberg i tabellen och kliver upp på kvalplats.

Publicerad 2010-05-17 kl 23:17