Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Louis van Gaal: Manchester United, Chelsea och Barcelona är bäst i Europa

Champions League

Bayern München och Inter är i finalen. Inget av lagen kan bli bäst i Europa, enligt van Gaal.
– Jag tycker att Chelsea, Manchester United och Barcelona är de bästa lagen, säger han inför matchen.

Ikväll har Louis van Gaal chansen att vinna trippeln med sitt Bayern München, under sin första säsong som manager för klubben. Efter en trög inledning på säsongen fick han till slut igång maskineriet, och under våren har de nästan varit omöjliga att stoppa.

Trots det håller han alltså inte laget som bäst i Europa – även om de vinner Champions League-finalen ikväll.

– Jag tycker inte det. Men hur som helst är det vi som kan vinna titeln. Vi har visat vår nivå och givetvis hade vi lite tur när vi spelade mot Manchester United, men jag tycker att vi förtjänade det. Det är alltid möjligt att en mindre klubb vinner, sådan är sporten.

Annons

Arjen Robben sa igår att van Gaal hade en mer offensiv fotbollsfilosofi än vad Mourinho har. Även van Gaal kommenterade just skillnaderna tränarna emellan.

– Min filosofi är alltid att attackera. Jag tycker att Mourinho är mer defensiv i sin taktik, men han har bra spelare som kan avgöra utgången av matchen.

Samtidigt som han fortsätter med att hylla Barcelona, vädjar han också till Fifa-basen Sepp Blatter och Uefa-ordförande Michel Platini att införa förändringar för att inte domarna ska avgöra matcherna.

– Jag tycker fortfarande att Barca har spelat bäst fotboll i Europa den här säsongen, men detaljer avgör alltid matchen, och när domaren inte gör vad han ska – då får du problem.

Publicerad 2010-05-22 kl 09:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto